Sanitat ajorna la decisió sobre si ampliar el límit d’edat de la vacuna d’AstraZeneca El Ministeri aposta per esperar a un informe de l'Agència Europea del Medicament sobre els casos de trombosi

Infermera extraient les dosis d’una ampolleta de la vacuna d’AstraZeneca contra la covid-19

ACN Madrid .- El Ministeri de Sanitat ha decidit ajornar la decisió sobre si ampliar el límit d’edat de la vacuna d’AstraZeneca per administrar-la a majors de 55 anys. El govern espanyol aposta per esperar a una avaluació i dictamen de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) sobre els casos de trombosi en persones vacunades amb el vaccí d’Oxford. Diversos països europeus han aturat l’administració d’aquesta vacuna després que s’hagin detectat una trentena de casos de trombosi que, en un cas fins i tot ha provocat la mort. L’EMA ja ho està estudiant. Catalunya havia demanat a Sanitat que s’aixequi el topall i es permeti vacunar persones de més edat.

Posteriorment, en el marc de la compareixença davant la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat que la Comissió de Salut Pública ha decidit “retirar de l’ordre del dia” el punt d’AstraZeneca per un criteri de “prudència”.

“Estem esperant a les conclusions de l’EMA en relació als incidents que hi ha hagut en certs països”, ha subratllat Darias. En tot cas, la ministra ha volgut llançar un “missatge de confiança i tranquil·litat” perquè els organismes reguladors estan a sobre de la qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.