Xarxa Forestal organitza una quinzena d’activitats per celebrar el Dia internacional dels boscos A Menorca, serà a la finca pública de s’Arangí a partir de les 9.45h del divendres dia 19 de març

El Servei de gestió forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha organitzat una quinzena d’activitats arreu de l’arxipèlag per commemorar el Dia internacional dels boscos. Així, sota el lema ‘Restauració Forestal. Un camí a la recuperació i el benestar’, es desenvoluparan durant tota una setmana una sèrie de tallers i xerrades, destinats tant a les escoles com a la població general.

Amb l’objectiu de traslladar a la ciutadania la importància de tenir cura dels boscos, no només des de la seva conservació sinó també des de la gestió, el Servei ha organitzat, per a dimecres dia 17, una jornada en línia on s’explicarà com la biomassa forestal és l’alternativa verda als combustibles fòssils. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, serà l’encarregat d’inaugurar-la, a les 10h. Cal inscripció prèvia al correu forestal.caib@gmail.com

També en línia serà la jornada, organitzada per dijous 18, sobre ‘La papallona del boix a l’illa de Mallorca. Situació actual’, on la tècnica del Servei de sanitat forestal Sandra Closa explicarà les noves dades sobre aquesta espècie a l’illa. Per poder-la seguir, a partir de les 9.45h, cal inscriure’s a ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.

A Menorca i a Eivissa, el divendres 19 s’organitza una jornada de comunicació forestal. En el cas de Menorca, serà a la finca pública de s’Arangí a partir de les 9.45h, i a Eivissa, a partir de les 10h a l’ermita de sa Talaia de Sant Antoni.

A més, a Mallorca s’ha organitzat per dissabte 20 una visita en bicicleta al bosc de Son Real. Per diumenge, hi ha prevista una jornada de portes obertes al Centre Forestal de les Illes Balears (CEFOR), on es podran conèixer el banc de llavors i viver forestal, eines per a conservar la biodiversitat.

Pel que fa a les activitats escolars, sis centres d’arreu de les Illes comptaran amb diverses accions per conèixer els boscos que les envolten durant tota la setmana. A més, per dijous 18 està prevista l’exposició dels dibuixos finalistes al Llevant de Mallorca del concurs ‘Ni 1 foc al bosc’ al pati de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

El director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha destacat la varietat d’activitats organitzades, «una eina més i molt important per divulgar els valors dels nostres boscos i la importància de conservar-los i gestionar-los». Mas ha assenyalat que, per poder assolir aquests objectius, «cal una implicació institucional i social».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.