El Govern i el sector d’allotjament turístic avancen en mecanismes de coordinació per a assegurar el compliment de les mesures anti COVID

El Govern dels Illes Balears i el sector d’allotjament turístic han mantingut aquest dimecres una reunió per a continuar avançant en l’establiment de mecanismes de coordinació que permetin assegurar el compliment de les mesures sanitàries establertes a les Illes per part de tots els clients d’aquesta mena d’establiments per a contenir l’expansió de la COVID19.

La trobada ha tingut lloc en la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, i ha comptat amb la presència de la directora general de Turisme, Rosana Morillo, el director del IBASSAL, Rubén Castro, el secretari general de la Delegació del Govern a Balears, Ramón Morey, l’assessora del Govern en matèria sanitària, Marga Frontera, la vicepresidenta executiva de la FEHM, María José Aguiló i la gerent de Habtur, Maria Gibert.

En el transcurs de la reunió, els representants del Govern han exposat als assistents les restriccions que imperen actualment a les Illes Balears amb l’objectiu de controlar la incidència de la malaltia. En aquest sentit, Rosana Morillo ha recordat la importància que “ara més que mai, tots els protocols es compleixin” per a evitar que les xifres puguin tornar a empitjorar.

Morillo ha lloat el treball realitzat pel sector en els últims mesos i ha agraït la col·laboració i comunicació conjunta amb patronals i sindicats per a actualitzar els protocols sobre la base del major coneixement que ara es té de la COVID19. Gràcies a aquesta col·laboració a l’hora de complir els protocols de seguretat i salut establerts pel Govern, el nombre de contagis entre visitants ha estat molt baix en tot aquest temps.

Al mateix temps, la directora general de Turisme ha demanat al sector col·laboració per a avançar en la conscienciació dels clients que puguin rebre, sobre les normes sanitàries imperants a les Illes Balears. Tant dins com fora dels establiments. Tot amb l’objectiu que els visitants sàpiguen en tot moment quines mesures han de complir i puguin gaudir d’aquesta manera d’unes vacances segures.

Morillo ha recordat que es tracta d’unes mesures restrictives, però necessàries, i que estan permetent que les Illes Balears siguin actualment un dels destins amb els índexs d’incidència de la malaltia més baixos de tot el Mediterrani.

COMUNICACIÓ EXTERIOR

Paral·lelament, i dins d’aquesta estratègia, la comunicació és un factor clau, per la qual cosa el Govern està en continu contacte amb turoperadors, agències de viatges o empreses d’allotjament proporcionant tota la informació necessària perquè les normes es coneguin en els principals mercats emissors de turistes i així puguin complir-se, amb l’objectiu de mantenir el control de la pandèmia.

Aquest dimecres s’ha efectuat una acció comunicativa a Alemanya, on s’ha recordat que les mesures per a evitar la propagació del COVID a les Illes Balears són obligatòries tant per a residents com per a turistes.

En aquesta línia, des del Govern de les Illes Balears es continuaran utilitzant els canals d’informació per a explicar la normativa en vigor a Balears, continuant així amb la comunicació iniciada mesos enrere amb turoperadors i aerolínies dels principals mercats emissors de les Illes per a donar a conèixer totes les mesures vigents en l’arxipèlag. La setmana passada, durant la celebració de la ITB el destí ja va tenir l’ocasió de posar en coneixement del sector aquesta informació i així continuarà sent en les pròximes setmanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.