El Govern haurà de restablir l’atenció presencial de l’IBAVI i Afers Socials a Ciutadella El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè l’Executiu recuperi aquest servei un mínim d’un dia a la setmana

El Parlament ha aprovat aquest dijous en Comissió una proposta de Més per Menorca per la qual es demana al Govern que restableixi l’atenció presencial a Ciutadella, un mínim d’un dia a la setmana, del servei de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) i del servei del centre base de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a les instal·lacions cedides per l’Ajuntament.

La defensa de la iniciativa la va fer la diputada Patrícia Font qui va denunciar que ara tothom s’ha de desplaçar a Maó, fins i tot persones que tenen dificultats per fer-ho. A més, «en aquests moments, en què han augmentat també les sol·licituds d’ajuts municipals arran de la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia», va incidir Font, «aquest fet incideix en que la ciutadania ha d’esperar més per ser atesa pel servei d’atenció social, en un moment en que hi ha més necessitat que mai de donar resposta àgil a la situació que vivim».

«L’administració és la que s’ha d’apropar a la ciutadania per garantir l’equitat i és per aquesta visió que apostam per un model descentralitzat», va afegir la diputada.

Cal recordar que el Govern Balear té desplegats a Menorca serveis de diferents Conselleries que donen atenció presencial a la ciutadania de l’illa per tal d’atendre-la directament, donar-li resposta i acompanyar-la en la tramitació d’aquelles gestions relacionades amb aquests serveis. Alguns d’aquests serveis, com són l’IBAVI (que depèn de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge), la Fundació Balear d’atenció a la dependència i resta de prestacions de caràcter social gestionades per la Conselleria d’Afers Socials i Esports només fan aquesta atenció presencial al municipi de Maó, raó per la qual és necessari que la ciutadania de la resta de l’illa es desplaci a aquest municipi per ser atesa. Aquests són serveis que fins al 2019 desplaçaven una part del seu personal a Ciutadella per atendre personalment i presencialment a les persones que sol·licitaven i tramitaven prestacions lligades a aquestes Conselleries. L’Ajuntament de Ciutadella facilitava dependències municipals al Govern Balear per tal de permetre la presència d’aquests serveis al municipi que eren d’un dia per setmana. Després, per motius diversos, es van deixar de desplaçar.

La iniciativa va ser aprovada el desembre, també per unanimitat, al Ple de l’Ajuntament de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.