La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, inicia la ronda de contactes amb tot el cos consular de les Illes Balears amb una reunió amb la seva degana i cònsol general del Marroc

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, s’ha reunit amb la cònsol general del Regne del Marroc i degana del cos consular de les Illes Balears, Nezha Attahar, amb la qual ha iniciat una ronda de contactes amb tot el cos consular de les Illes, juntament amb el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens.

La direcció general de Relacions Exteriors va assumir, el passat 16 de febrer, la competència d’interlocució amb els consolats radicats a les Illes Balears. La reunió amb la cònsol Attahar s’emmarca en l’objectiu d’incrementar la interlocució i la comunicació amb tots els membres del cos consular, amb els quals es mantindran reunions bilaterals durant les properes setmanes i mesos.

Com a degana del cos consular de les Illes Balears, Nezha Attahar ha explicat com ha afectat l’actual situació pandèmica als residents estrangers de les Illes Balears i ha plantejat diferents inquietuds dels cònsols. Alhora, i en referència als residents marroquins i les relacions amb el Marroc, ha assenyalat la importància cabdal d’estrènyer llaços i desplegar un marc estable de col·laboració a diferents nivells.

Per la seva banda, la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha subratllat la importància de la trobada i la necessitat d’enfortir la interlocució i l’intercanvi amb els cònsols, destacant que l’objectiu de la seva conselleria passa per potenciar una comunicació proactiva i continua amb tot el cos consular. Alhora, i en referència a les relacions amb el Marroc, ha expressat la necessitat de seguir treballant a diferents nivells per aproximar les dues ribes de la Mediterrània, tot obrint més marcs de col·laboració i entesa en un moment de molts de canvis i desafiaments comuns.

Finalment, el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, ha destacat la necessitat de reforçar el contacte amb el cos consular radicat a les Illes Balears amb l’objectiu d’atendre les seves necessitats i inquietuds, així com per identificar marcs de col·laboració i entesa entre les diferents comunitats. Al mateix temps, i en referència a les relacions amb la conca sud, ha insistit en que és urgent, d’una banda, enfortir la governança multinivell a la Mediterrània i la col·laboració entre els territoris de conca i, d’altra banda, treballar en l’enriquiment cultural i el coneixement mutu en el marc de la nostra societat diversa.

Actualment la població marroquina, amb amb més de 28.000 residents, és la comunitat extracomunitària més nombrosa de les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.