Actes 8 Març

Sacrificar la Setmana Santa

Menorca, està patint una situació econòmica més que difícil per mor de la pandèmia, i les mesures que ens imposen des de Mallorca no acaben d’agradar a una gran part de la ciutadania i, de manera especial als empresaris de la restauració que demanen una relaxació de les mesures actuals, i poder allargar les hores d’obertura dels seus establiments, per mor de la millora sanitària que té la nostra illa envers a la resta de les Balears, i també de l’Estat espanyol.

És ben cert que s’ha d’arribar a acords amb el Consell de Menorca per a perllongar l’obertura interior dels restaurants, més hores per a la seva rendibilitat, com també hi ha que fer un esforç per a respectar les normes sanitàries per part d’aquells que encara, malgrat tot, no ho fan i amb la seva actitud egoista i irresponsable, no fan sinó perjudicar als seus companys de professió, a aquells que realment ho estan passant malament.

S’ha de permetre servir menjars, no copes o llargues sobre taules als interiors dels restaurants, i més si aquests tenen cura de les normatives i posen a més a més depuradors d’aire als interiors, com han demanat les patronals.

Estam a les portes d’una Setmana Santa que, pel que veim haurem de sacrificar en horaris i normatives, per tal de poder afrontar una temporada turística amb totes les garanties. Tots podem recordar com es van disparar els casos per la relaxació i els incompliments i trobades a les passades festes de Nadal i Cap d’Any. Ara ens hi jugam molt més, i és per açò que hem de ser exigents en el compliment de la normativa, en el compliment dels horaris –encara que no ens agradin gens- i fer feina cap a un bon inici de temporada.

Sabem que el turisme que coneixíem fins ara ha caducat, que ve una nova manera de viatjar, de fer estades, de passar les vacances i, Menorca té aquests nous elements del que serà a partir d’ara el turisme, per tant anem a fer les coses bé, perquè tenim molt a guanyar, i per una setmana, no hem de fer malbé, perdre, quatre mesos.

Però també hem de demanar que la gent que vengui a Menorca, tengui totes les garanties de sanitat i no contagiar. No basta una PCR, està demostrat, sinó 2, i per tant hem de ser exigents, com ho són des de Mallorca amb noltros amb normatives que a vegades son males d’entendre i sense cap ni peus per a molts de ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.