Unides Podem reclama que es reconegui la nacionalitat espanyola als sahrauís que van viure al Sahara espanyol

“És una cosa no només de lògica jurídica, sinó de reconeixement a un temps compartit i de reparació pels danys infringits a la lliure elecció de les destinacions dels pobles”. Amb aquestes paraules, el diputat d’Unides Podem, Pablo Jiménez, ha defensat la Proposició no de Llei (PNL) aprovada avui en el Ple de Parlament de les Illes Balears que insta el Govern de l’Estat a realitzar les modificacions necessàries per poder reconèixer la nacionalitat espanyola a tots els sahrauís que van néixer i van viure en el territori de l’Sàhara espanyol entre 1889 i 1975, quan era província espanyola.

Jiménez ha recordat que “el rei ara fugit es va oblidar dels drets i promeses, va trair i abandonar al poble sahrauí després de la mort del dictador. (…) El rei fugat va lliurar sense dubtar-ho al Marroc una part del territori espanyol “.

D’altra banda, Jiménez ha aprofitat la seva intervenció per anunciar que des Unides Podem s’està preparant una altra PNL per a reclamar al Govern de l’Estat que revisi els acords amb el regne alauita, que “afecten la seva capacitat decisòria en assumptes del Magrib, i assumeixi el seu compromís històric per descolonitzar el territori “. En aquest sentit, el diputat ha manifestat el seu desig d’aconseguir “el mateix consens” de què ha gaudit la iniciativa d’avui, que s’ha aprovat amb tots els vots menys els de l’extrema dreta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.