Actes 8 Març

Armengol i Yllanes es reuneixen amb el sector de comerç per avançar com seran les ajudes directes de l’Estat per fer front als efectes de la pandèmia

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el Vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes s’han reunit aquest dimecres amb els representants del sector del comerç i dels agents socials per tractar les ajudes directes a les empreses i els autònoms afectats per la COVID-19. A la reunió se’ls ha informat que el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme posarà damunt la taula 415 milions d’euros en ajuts dedicats específicament als comerços i als mercats per a projectes que es presentin aquests tres pròxims anys, del 2021 al 2023, en el conjunt de l’Estat.

El Vicepresident, ha explicat en roda de premsa que “d’aquests 415 milions, uns 200 milions es destinaran a ajudes per a Mercats Sostenibles; 15 milions per Potenciar l’activitat comercial en zones rurals; 100 milions per a enfortir l’activitat comercial en zones turístiques -una línia que pot tenir especial repercussió a les Illes Balears-; i una quarta línia d’actuació, dotada amb 100 milions, a través d’un fons tecnològic per a modernització del comerç”.

Yllanes ha remacat que “parlam de 415 milions d’euros per als pròxims tres anys, al conjunt de l’Estat”. “Com a Vicepresident del Govern, avui vull animar els ajuntaments i associacions comercials a presentar projectes perquè els nostres comerços i treballadors es puguin beneficiar d’aquesta inversió. Ens tendreu al vostre costat per tot el que necessiteu. Perquè no ens podem permetre deixar passar cap oportunitat, ja es diguin mesures extraordinàries, convocatòries d’ajuts o programes de suport, vinguin d’on vinguin”.

Sobre el paquet d’ajudes que el Govern de l’Estat va aprovar el passat divendres 12 de març, el Govern ha recordat que es tracta d’un paquet d’ajudes extraordinàries per valor d’11.000 milions d’euros dels quals 7.000 milions són en ajudes directes a PIMES i autònoms afectats per la crisi de la COVID-19 i que més de 900 arribaran a les Illes Balears. Cal assenyalar que aquestes ajudes es complementen amb un fons de reestructuració dels crèdits avalats per l’ICO de 3.000 M€ i un fons per recapilitzacions d’empreses mitjanes a través de COFIDES per valor de 1.000M€.

En aquest sentit, el Vicepresident ha recordat que els sectors inclosos en aquests fons són molt amplis arribant a quasi el centenar de CNAES receptores d’aquestes ajudes, entre d’elles, el comerç minorista o el majorista. Yllanes ha recordat que aquestes mesures extraordinàries són imprescindibles per garantir la viabilitat de moltes empreses i el llocs de feina de molts treballadors i treballadores d’aquesta terra. “El sector comerç no és diferent”, ha dit al temps que ha asseverat que “estem parlant de 18 mil establiments comercials i 62 mil treballadors a les Illes Balears: el primer sector en ocupació no estacional”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.