AstraZeneca nega que els 30 milions de vacunes contra la covid trobats a Itàlia fossin per al Regne Unit

ACN Barcelona .- La farmacèutica AstraZeneca ha negat que els 30 milions de vacunes contra la covid-19 trobats en un magatzem a Roma -gairebé el doble de les que ha rebut fins ara la Unió Europea- fossin per al Regne Unit. Mitjans internacionals recullen que la companyia considera “inexacta” la informació apareguda a la premsa italiana segons les quals les dosis estaven amagades a la capital del país transalpí i les va descobrir la policia, que feia un registre a petició de la Comissió Europea. AstraZeneca afirma que no hi ha exportacions previstes del vaccí a banda dels que s’han d’enviar als països en vies de desenvolupament a través de la iniciativa Kovax.

En concret, AstraZeneca afirma que 13 milions de les dosis trobades per la policia esperen el vistiplau dels controls de qualitat per ser entregades a la iniciativa Covax. 16 milions més són per a Europa, ha afegit la companyia. D’aquests, 10 milions s’han d’entregar als països europeus l’última setmana de març.

Precisament, fonts comunitàries han confirmat a l’ACN que 16 milions de les vacunes trobades eren per a la Unió Europea. També han indicat que fins ara AstraZeneca ha entregat 19 milions de dosis del seu vaccí al club dels 27.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.