Es reobren els punts de vacunació poblacional a Menorca Es preveu que es vacunin unes 360 persones al dia

A les 8.30 h d’avui matí s’han reobert els dos punts de vaccinació poblacional contra la COVID-19 de Maó i Ciutadella al Recinte Firal del polígon de Maó i la sala polivalent Canal Salat, a Ciutadella, per a reprendre l’administració del compost AstraZeneca que va quedar interrompuda el passat dilluns dia 15.

En horari de 8.30 a 21.30 h, els dos punts estaran oberts de dilluns a diumenge i en aquesta primera setmana es preveu la vaccinació d’un total de 360 persones cada dia (180 persones a cada espai). De moment, estarà operativa una única línia de vaccinació a cada recinte però funcionant a la capacitat màxima d’administració de dosis, de manera que es passa de les 200 cites diàries que estaven previstes per la setmana passada a 360 (un 80 % més). A mesura que avanci la campanya, i en funció de l’arribada i disponibilitat de més dosis, les línies de vaccinació s’aniran ampliant fins a un màxim de 6 línies a Maó i 4 a Ciutadella.

Els primers que s’han posant a l’agenda de vaccinació és el col·lectiu de 55 anys que ja tenien una cita per la setmana passada i va quedar anul·lada, juntament amb persones menors de 55 anys que quedin pendents dels col·lectius prioritaris que ja s’han vaccinat, com docents o professionals essencials. La vaccinació al col·lectiu poblacional de persones nascudes l’any 1966 queda de moment posposada i els propers que es citarà des de la central Infovacunacovid són els de 55 a 65 anys del grup 3B (docents, professionals essencials, veterinaris, psicòlegs, fisioterapeutes, etc.), començant pels de 65 anys. A aquest col·lectiu el vaccinaran també amb AstraZeneca després de la decisió presa dilluns pel Consell Interterritorial, que va aprovar augmentar fins als 65 anys d’edat el límit d’edat per administrar aquest vaccí. A Menorca, hi ha 13.003 persones en aquest rang d’edat.

Des d’Infovacunacovid expliquen que, en aquesta represa de la vaccinació amb AstraZeneca, hi ha una resposta positiva per part de la gent i són puntuals els casos de persones, tant de Menorca com de la resta d’illes, que opten per no vacunar-se. El coordinador de la central, Albert Ríos, assegura que no hi ha un sentiment de rebuig cap al vaccí després de conèixer les conclusions del Comitè per a l’Avaluació de Riscs en Farmacovigilància de l’Agència Europea de Medicaments i les reunions mantingudes aquests dies tant de la Ponència de Vaccins com de la Comissió de Salut Pública. L’Agència Europea del Medicament i l’Organització Mundial de la Salut asseguren que el benefici d’aplicar el vaccí d’AstraZeneca supera els riscs.

Cada espai de vaccinació de Maó i Ciutadella compta amb un equip coordinador format per un metge (de guàrdia no presencial), una infermera, un administratiu i un encarregat de manteniment, a més de les infermeres i auxiliars d’infermeria responsables d’administrar les dosis del vaccí als diferents torns de matí i capvespre.

Personal del GSAIB (Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears) s’encarrega de les tasques administratives i l’admissió dels usuaris a les entrades del Recinte Firal a Maó i a la sala Canal Salat. Confirmen que les dades són les correctes (la vaccinació queda registrada dins la història de salut) i orienten l’usuari en tot el procés. Una vegada vaccinat, se li lliura una cartilla de vaccinació i l’usuari han d’esperar entre 15 i 30 minuts abans de poder abandonar els recintes com a mesura de seguretat davant possibles efectes adversos.

Segones dosis de Pfizer

A més de la vaccinació amb AstraZeneca a Maó i Ciutadella, avui dimecres i fins el dia 6 d’abril, els equips d’infermeria d’Atenció Primària duran a terme el procés per administrar un total de 1.992 segones dosis del vaccí de Pfizer per a completar el pla de vaccinació d’aquestes persones i ampliar el percentatge de població de l’illa immunitzada contra la COVID-19.

Aquesta setmana, el Servei de Farmàcia de l’Hospital Mateu Orfila ha rebut 1.170 dosis del vaccí de Pfizer i 900 del d’AstraZeneca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.