L’Ajuntament des Castell demana la màxima col·laboració per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Ja ha finalitzat la realització d’enquestes telefòniques als residents des Castell, que s’han dut a terme en el marc de la recollida d’informació per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

Cal recordar que l’Ajuntament des Castell ha encarregat a l’empresa Doymo, que compta amb una àmplia experiència en la redacció de projectes de mobilitat, l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, una eina que servirà per millorar la mobilitat i accessibilitat al municipi.

Ara, l’empresa continuarà amb el procés de diagnosi, i a finals d’abril es recolliran dades a peu de carrer i es realitzaran inventaris i aforaments.

L’Ajuntament demana la màxima col·laboració ciutadana

Per continuar amb la recollida d’informació, l’Ajuntament ha habilitat una bústia de
manera que es puguin aportar suggeriments relacionats amb la millora de la mobilitat a tot el municipi. També es poden dur els suggeriments de manera física al Servei d’Atenció a la Ciutadania (plaça del Mercat, s/n).
Les persones que facin un suggeriment poden deixar el seu telèfon, si ho volen, i l’empresa es posarà en contacte amb elles.

Per poder disposar de dades representatives i avaluar correctament totes les problemàtiques, l’Ajuntament demana la màxima col·laboració ciutadana.

Cap a una mobilitat sostenible

La batlessa Joana Escandell ha explicat que “el PMUS té com a objectiu general la identificació de les necessitats i deficiències del model de mobilitat actual, per tal de planificar i programar les actuacions necessàries en totes les àrees que afecten la mobilitat”.

El Pla ha d’assegurar un equilibri entre les necessitats de mobilitat i accessibilitat, de manera que afavoreixi la protecció de l’entorn, impulsi el desenvolupament econòmic i millori la inclusió social, principis bàsics per assolir una mobilitat sostenible.

Aquest equilibri s’ha de traduir en una millora de la mobilitat de la ciutadania, amb xarxes coherents de vianants i bicicletes, garantint l’accessibilitat als transports públics, pacificant el trànsit, fomentant els mitjans de transport més sostenibles i aconseguint un increment de la seguretat viària i, per tant, un descens de la sinistralitat, a més d’una disminució de la contaminació, tant ambiental com acústica, derivada del trànsit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.