Afers Socials i Esports destina 500.000 euros a ajudes de post emergència humanitària La partida per aquesta convocatòria de subvencions s'ha incrementat en 100.000 euros respecte a la de 2020

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha publicat la convocatòria d’ajudes per executar projectes de post emergència en l’àmbit de l’ajuda humanitària en països en desenvolupament per a l’any 2021. Aquesta línia d’ajudes de la Direcció General de Cooperació va destinada a la recuperació dels serveis bàsics i el desenvolupament a les poblacions que han patit una situació de desastre o conflicte armat.

L’objectiu principal és protegir la vida, els drets i la dignitat de les persones, garantir la seva subsistència, satisfer la recuperació dels serveis bàsics, atendre la població vulnerable, desplaçada o refugiada, i la rehabilitació d’infraestructures bàsiques de la comunitat.

La quantia que es destina a aquesta convocatòria de subvencions és de 500.000 euros, 100.000 euros més que al 2020. A la convocatòria de l’any passat, es varen finançar 12 projectes d’emergència humanitària derivats de situacions de sequera, protecció de menors, conflictes armats o desplaçament de persones refugiades, entre altres, a Burkina Faso, Palestina, República Centreafricana, Nigèria, Níger, Síria, Iemen i Mali. En total es va destinar a aquests projectes 486.686€ després de fer un esforç pressupostari i incrementar la partida en 86.866€.

Cal tenir en compte que, pel que fa l’actuació en matèria d’acció d’emergència, la conselleria treballa conjuntament amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al desenvolupament (AECID) a qui subvenciona amb 50.000 euros anuals via conveni amb l’Oficina d’acció humanitària.

Pel que fa a l’ajuda postemergència finança les següents accions:

  • Serveis de salut (incloent-hi les activitats de suport psicològic i social a les víctimes, amb una èmfasi especial en els col·lectius especialment vulnerables).
  • L’ajuda alimentària i la distribució d’aliments (prioritzant les compres locals o regionals)
  • L’accés a l’aigua potable, el sanejament, la higiene i el recer.
  • L’enfortiment de les capacitats locals i els serveis públics.
  • La reactivació de l’activitat econòmica i productiva immediata en postdesastre o postconflicte;
  • La satisfacció de les necessitats bàsiques educatives
  • Accions de rehabilitació i reconstrucció en postdesastre (postemergències).
  • La protecció de la dignitat humana i els drets de les persones, especialment amb la prevenció i la mitigació de la violència de gènere i sexual. Reforç dels sistemes de salut i i suport econòmic a les poblacions afectades per la pandèmia de COVID.
  • Altres necessitats bàsiques en l’àmbit de l’acció de postemergència

Les entitats poden presentar un projecte per a cada una de les situacions de post emergència que puguin produir-se al llarg del període en que estarà oberta la convocatòria. Es poden subvencionar els projectes que s’hagin iniciat a partir de l’1 de gener amb un termini màxim d’execució de dotze mesos, comptadors des de la data d’inici del projecte.

 

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *