La Presidenta del Consell Insular reclama més garanties en el transport aeri de Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha reunit aquest  divendres matí amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, acompanyada per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

Durant la trobada s’ha signat el Protocol per a fomentar la promoció d’habitatges destinats al lloguer assequible o social. L’objectiu d’aquest conveni és la identificació de sòl públic disponible a la nostra illa per a la creació de promocions d’habitatge públic, el que coneixem com habitatges protegits, destinades al lloguer social.

Segons ha manifestat la Presidenta, Susana Mora ‘la crisi originada afecta directament a les dificultats econòmiques de les famílies i, en conseqüència, a l’accés a l’habitatge. Resulta imprescindible seguir impulsant polítiques d’habitatge per establir un escut social que garanteixi controlar el preu del lloguer, impedir l’especulació i garantir que els seus ciutadans poden continuar vivint en els centres residencials’.

Mora ha afegit que ‘ara és el moment de seguir defensant les premisses de sostenibilitat social i recuperació econòmica, posant èmfasi a l’economia local, al mateix temps que es fomenta la cohesió social, l’equitat, la garantia d’accés a l’habitatge i la protecció del nostre entorn’.

En aquest sentit, també s’ha signat i formalitzat el Protocol d’Agenda Urbana i Habitatge amb el Govern Estatal i que oficialitza la nostra illa com a escenari pilot. D’aquesta manera, Menorca esdevindrà un model d’exemple amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament urbà més sostenible en l’àmbit social, econòmic i mediambiental.

Connectivitat aèria
La Presidenta també ha sol·licitat al ministre Ábalos un major suport institucional en la millora de la connectivitat aèria de Menorca. Mora ha reiterat que ‘la nostra illa pateix els efectes de la doble insularitat. Necessitam el suport de l’Estat per dotar de rutes amb freqüències i preus competitius amb les principals ciutats espanyoles i europees’. I ha afegit que ‘aquesta petició va més enllà de garantir la nostra temporada turística, la societat menorquina ha de tenir garantit el dret a la mobilitat’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.