Alaior utilitzarà 475.000 euros de romanents per seguir pal·liant les conseqüències econòmiques de la Covid-19 al municipi

L’Ajuntament d’Alaior utilitzarà 475.000 euros dels romanents de tresoreria per seguir atenent les necessitats generades a conseqüència de la pandèmia i per ajudar als sectors més afectats per la crisi econòmica.

Aquesta mesura forma part d’un nou pla econòmic que l’Ajuntament durà a aprovació al proper plenari del 6 d’abril.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «la sanejada situació econòmica de l’Ajuntament, juntament amb la delicada realitat econòmica i social en la qual actualment ens trobem, conformen el moment adequat per fer ús d’aquests estalvis de tots els alaiorencs i alaiorenques, per destinar-los a les persones més necessitades».

D’aquesta manera, es destinaran 100.000 euros a una nova línia d’ajuts per a petites i mitjanes empreses del municipi, a la que el Govern de les Illes Balears s’hi sumarà amb 75.000 euros, i 100.000 euros pel Geriàtric Municipal, per cobrir totes les despeses extres, ocasionades per la Covid-19, no incloses dins el contracte de concessió, com el nou personal sanitari, material, o equipaments de protecció pels treballadors.

D’altra banda, també s’inclouen 100.000 euros més per l’Àrea de Serveis Socials, per les ajudes d’emergència social donades a famílies en risc d’exclusió social i amb necessitats bàsiques. Cal recordar que durant el 2020 l’Ajuntament ja va triplicar els ajuts socials donats en comparació el 2019, i que per aquest any l’Àrea de Serveis Socials compta amb el pressupost més alt de la seva història.

Així mateix, es destinen 30.000 euros a l’adquisició de material (mascaretes, hidrogel, equips de protecció, etc) per prevenir la Covid-19 a les diferents dependències municipals i entre els treballadors municipals com la Policia Local o les treballadores familiars.

També s’inclouen 3.000 euros a la Creu Roja d’Alaior a destinar, entre altres tasques, a ajudes d’alimentació que l’entitat dóna a ciutadans i ciutadanes, i 15.000 euros al Fons Menorquí de Cooperació.

Dins aquest nou pla també s’introdueix la bonificació del 50% de la taxa d’escombraries al sector comercial i de restauració del municipi, i la bonificació del 50% de la taxa de l’ocupació de la via pública a bars i restaurants, igual que ja es va fer el 2020.

Per la seva banda, Cristóbal Marqués, regidor d’Hisenda i Urbanisme, ha remarcat que «és necessari disposar de part d’aquest romanent de tresoreria de lliure disposició per tal de destinar-lo a despeses que són imprescindibles per ajudar a la societat en aquests moments d’enorme dificultat».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.