Armengol destaca la proximitat i el coneixement del teixit productiu de Rafel Ballester, nou president del Consell Econòmic i Social

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit aquest dimecres l’acte de presa de possessió del nou president del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (CES), Rafel Ballester, que assumeix el càrrec en substitució de Carles Manera, que cessà en aquesta funció el passat mes de juliol de 2020.

La presidenta Armengol ha destacat de Ballester tant la seva proximitat com la seva trajectòria i el seu compromís professionals amb la petita i mitjana empresa, que l’han fet un gran coneixedor del teixit social i econòmic de les Illes Balears, unes qualitats que li permetran impulsar l’activitat del principal òrgan consultiu de les Illes Balears en matèria econòmica i social. “És un empresari de prestigi de la nostra Comunitat Autònoma que ha lluitat molt des de diferents organitzacions i amb peu ferm i compromís valent en la defensa dels interessos de la nostra terra”, ha assegurat Armengol.

Amb l’assumpció del nou càrrec, Ballester té per davant el repte d’impulsar un òrgan consultiu d’importància essencial per a la Comunitat, ja que es tracta de l’òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social de les Illes Balears. Des del cessament de Carles Manera, el CES ha viscut un procés de renovació de càrrecs que ara culmina amb aquest nomenament.

Armengol ha recordat que el CES es tracta “d’un òrgan estatutari fonamental de la nostra Comunitat Autònoma que desgraciadament va ser suspès l’any 2012 i que es va poder recuperar el 2016”. La presidenta ha subratllat com d’important és la manera de fer política, ja que el CES representa un mecanisme més del diàleg social per “arribar als debats i consensos necessaris en la presa de decisions”. A demés, ha afegit la seva rellevància en uns “moments de molta dificultat on més que mai es necessita pau social, acords, diàleg i pensar en l’interès general”.

El Consell Econòmic i Social va ser constituït el juliol de 2001, per la qual cosa enguany compleix el seu 20è aniversari. La presidenta ha agraït a tots els presidents, consellers i conselleres i a totes les persones que han format part del CES durant aquestes dues dècades la seva feina, ja que “hi han cregut, hi han participat, l’han defensat i han lluitat de forma valenta per la consolidació d’aquest òrgan estatutari que tants beneficis ha duit per a les Illes Balears”.

Està format per diferents òrgans personals i col·legiats que abracen bona part del teixit econòmic i social de la societat balear, des dels agents econòmics i socials més representatius (CCOO, UGT, CAEB i PIME) fins a representants dels sectors agrari, pesquer, de l’economia social, de les associacions de consumidors i usuaris, de les entitats locals, de les associacions de protecció del medi ambient i diversos experts en matèria econòmica i social o mediambiental.
El nou president

Rafel Ballester (Palma, 1975), empresari del sector de la decoració, ha compaginat al llarg de la seva vida professional la seva activitat com a empresari amb destacats papers de representativitat social. Així, ha exercit de president de la Federació Patronal d’Empresaris de Comerç de les Illes Balears (AFEDECO) i de vicepresident de la CAEB. En aquest context, Ballester ha estat una de les figures essencials en la negociació i l’aprovació de l’actual conveni col·lectiu del sector del comerç.

Així mateix, en la seva trajectòria també ha presidit la Comissió de Comerç Interior de la Cambra de Mallorca, de la qual ha estat membre del Plenari. A més, ha estat conseller d’ISBA, Societat de Garantia Recíproca de les Illes Balears.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.