El “Chica Txeca” de Toni Pons Faner a la Regata 100 Milles entre Illes 2021

Queda poc ja perquè es doni el tret de sortida a Ciutadella a la Regata 100 Milles entre Illes 2021 que organitza el Club Nàutic Ciutadella i que viurà la llum aquest Dijous Sant, a les 14 hores. Tot i la inestabilitat del vent a Menorca, les 30 embarcacions arribades de totes les Illes Balears i de Catalunya tindran, en principi un vent de llevant de 12-14 nusos fins a la mitja nit, en el primer tram de la regata balear. Açò farà que aquest primer bocí de prova sigui molt ràpid d’entrada, arriant al Faralló d’Aubarca encara de dia.
La resta d’embarcacions que no són de Menorca i que encara no són en el Moll de la Trona aniran arribant durant aquesta tarda-nit de dimecres, de cara al dijous matí ultimar detalls i a les 14 hores estar a punt per, al tercer intent, poder cobrir l’atractiu recorregut de la Regata 100 Milles entre Illes 2021 d’Es Nàutic, què arribarà al Faralló, Illa de l’Aire i Ciutadella.
Entre els participants locals de l’illa, un dels destacats i que amb més il·lusió probablement es pren aquesta cita és el Chica Txeca de Toni Pons Faner. A unes poques hores de començar a navegar en aquesta inèdita prova organitzada per Es Nàutic, el regatista CNC ens mostra les seves ganes ja de començar: «Sembla ser que a la tercera va la vençuda i podem a la fi realitzar aquesta tan esperada regata de les 100 milles. L’afrontam amb molta il·lusió perquè després de la cancel·lació de la primera per mal temps i la segona pel tema covid-19, en tenim moltes i totes les ganes dipositades en aquesta regata», explica Pons Faner.
Per aquest regatista de referència del CN Ciutadella la participació finalment a la Regata 100 Milles entre Illes és «molt bona, 30 embarcacions amb gent de Balears, Catalunya i altres llocs. Hi ha creuers molt competitius, sobretot amb aquest nou sistema de ràting d’ORG que per nosaltres és la primera vegada que navegarem». Per açò, conta Pons Faner, les embarcacions de Catalunya «tendran una mica més d’avantatge amb aquest tema, ja que nosaltres no tenim un ràting tan optimitzat».
Respecte al recorregut, «des d’un principi era molt atractiu ja que implicava tres clubs en tres zones de Balears, entre Mallorca i Menorca molt pròximes i en les quals habitualment naveguem. Açò fa que tinguem tot tipus de vents a causa del recorregut, en forma de triangle». La previsió meteorològica, el gran mal de cap sempre en la vela, «sembla que s’està arreglant a bé i esperem gaudir d’aquesta regata, en la què evidentment nosaltres ho donarem tot, com sempre».
Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *