Yllanes destaca el compromís del Govern per la sobirania energètica amb la posada en marxa del primer parc fotovoltaic a les Illes Balears després de vuit anys

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha destacat aquest dimecres el compromís ferm del Govern en el seu objectiu de potenciar la transició energètica a les Illes Balears i assolir la sobirania energètica. El vicepresident ho ha explicat durant la visita al parc fotovoltaic de Son Corcó, a Consell, que ha iniciat aquesta setmana el bolcat d’electricitat a la xarxa, fet que suposa la posada en marxa del primer parc fotovoltaic a les Illes Balears després de vuit anys.

Aquesta instal·lació fotovoltaica va iniciar el servei provisional en proves el passat mes d’octubre, ocupa una superfície de gairebé tres hectàrees i genera una potència de 2,4 MW. Cal assenyalar que és el primer parc que es posa en marxa de forma definitiva a les Illes Balears des de 2011, quan el Govern estatal va suspendre els ajuts a les energies renovables.

A més, també és la primera instal·lació que entra en funcionament dels 55 projectes d’energia solar fotovoltaica que el Govern ha previst que es construeixin en els propers dos anys a través del finançament de la primera convocatòria d’ajuts SOLBAL de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), per un valor de 40 milions d’euros.

Yllanes, en aquest sentit, ha declarat que l’objectiu del Govern és seguir «impulsant les energies renovables, perquè suposaran la creació de 17.500 llocs de treball estables i de qualitat».

«Amb la posada en marxa d’aquest tipus de parcs es contribueix a la diversificació i a la recuperació econòmica de les Illes Balears. Vull recordar que estam pendents de l’arribada de més de 300 milions d’euros d’ajuts europeus que ens permetran multiplicar per deu la generació d’energia a partir de fonts renovables, la qual cosa ens permetrà assolir al final de la legislatura que el 25 % de l’electricitat produïda a les Illes sigui d’origen renovable», ha dit el vicepresident.

Amb l’entrada en funcionament del parc de Son Corcó, les Illes Balears tenen un total de 39 parcs fotovoltaics. D’aquests, 36 són a Mallorca, dos a Menorca i un a Formentera. Yllanes ha insistit i ha posat èmfasi en que «no tenim planeta B», i ha recordat que «amb aquests projectes que estam posant en marxa a totes les Balears donam passes de gegant fermes i decidides i deixarem d’estar a la coa quant a fonts renovables».

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *