Més de 30.000 persones es van sumar al Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia el 2020 Es van fer 459 trasplantaments a partir de donant no emparentat

ACN Barcelona .- El Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) va sumar 30.631 persones el 2020 fins arribar als 431.703 donants disponibles, un 6% més que l’any anterior, segons indica la memòria d’aquest registre creat per la Fundació Josep Carreras el 1991. L’entitat destaca les xifres en un any en què la pandèmia va reduir la mobilitat dels donants per desplaçar-se als centres de referència. Els hospitals han sol·licitat al REDMO 1.034 cerques de donant no emparentat per a pacients espanyols, un 6 % més que el 2019. La mediana del temps de cerca per trobar un donant compatible ha estat de 26 dies. El 93 % d’aquests donants (1.460) s’han localitzat abans de dos mesos. S’han pogut fer 459 trasplantaments a partir de donant no emparentat.
Per facilitar les proves d’ampliació d’informació per a les persones ja inscrites es van substituir per un extens qüestionari telefònic. Per facilitar la logística es va posar en marxa un operatiu especial amb la Guàrdia Civil als aeroports. El REDMO ocupa la primera posició en nombre d’unitats disponibles a Europa i la tercera al món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.