Monte Clavijo 2018 100% amb Ull de Llebre dels cellers Castillo Clavijo. Espai patrocinat per Vinum Menorca

Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca un d’aquells vins que mai fallen i que ens permetran quedar bé. Es tracta del Monte Clavijo 2018. Un monovarietal elaborat 100% amb Ull de Llebre pels cellers Castillo Clavijo, a la localitat d’Alberite i dins de la DOQ Rioja. És un vi que per la seva relació qualitat preu el podem beure qualsevol dia.

TAST

Vista: Color cirera picota amb ribet violaci.

Nas: Aromes florals i a fruites vermelles com maduixes, gerds i cireres.

Boca: El seu pas és una expressió intensa i a la vegada equilibrada. Fruites vermelles, com les descrites al pas per nas i negres molt fresques com la pruna, el murtó i mores i un delicat sabor a regalèssia.

MARIDATGE

És un vi molt gastronòmic, 100% Ull de Llebre que ens pot anar bé tant per a compartir-lo com aperitiu com acompanyant de qualsevol plat de la dieta mediterrània, arrossos, pastes i llegums.

Ens anirà de meravella per anar de tapes i acompanyarà des d’una truita amb patates a uns xoriços al vi, a més de tapes clàssiques com les patates braves, la panxa amb tomatigat, la llengua amb tàperes, pop amb cebes, pilotes, carn amb salsa, xampinyons a l’allet, gírgoles a la planxa amb all i julivert o uns esclata-sangs a la graella.

Ideal per a les barbacoes i torrades de carn. Des d’una sobrassada al caliu a una mitjana de vaca vermella de Menorca reposada 45 dies, passat per botifarrons, costelletes de cabrit, costella de llom o d’agulla de porc, entrecots a la graella, pits de pollastre, hamburgueses de vedella menorquina, xulla, costelles d’anyell al caliu de sarments de vinya i acompanyades d’un bon allioli, o talls d’asado argentí com tall que es pela (entranya), vacio, tiras i xurrasco.

Com a bon vi de La Rioja li aniran de meravella els plats elaborats i els plats de cullera com les patates a la riojana, migas, card amb ametlles, pebrots del piquillo farcits de carn, fesols amb pernil, tronxos de bleda arrebossats (peixets d’Alaior) o una menestra de verdures o el be al forn.

Marida a la perfecció amb els plats de llegum com les llenties, les mongetes vermelles (pintas) amb xulla i xoriç, ciurons amb bacallà o mongetes amb guatleres.

També acompanya plats de peix com els seitons arrebossats, la tonyina amb cebes, el bacallà a la riojana, besug al forn, sorell imperial (chicharro) a la graella o al forn.

El guanyador del sorteig ha estat Joan Lluch, que a més del vi s’emporta un cantó de formatge de Son Piris, semi curat, i un bòtil d’oli d’oliva ecològic de Morvedra Vell.

Si voleu saber més d’aquest excel·lent vi, contacteu amb VINUM, on a la seva botiga del polígon o al seu portal de venda on line el podreu trobar al millor preu de Menorca.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *