Ciutadans presenta una moció per allargar les visites gratuïtes a Sa Cova de s’Aigua de Cala Blanca

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Ciutadella, Jaume Bagur, ha presentat una moció al proper plenari municipal en la que demana a l’equip de govern que el termini per a visitar sa cova de s’Aigua de forma gratuïta sigui implementat al manco fins dia 30 de Juny.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Dia 1 d’Abril de 2021, sense cap dubte, ha estat una data històrica per Menorca en general i per Ciutadella en particular, ja que després de més d’una dècada de gestions administratives i de més de mig segle d’haver estat descoberta, sa cova de s’Aigua de sa Cala Blanca per fi s’ha obert an es públic.

S’ha pogut comprobar que es tracta sens dubte d’una joia d’un valor patrimonial, cultural i històric que no té preu i també d’un gran atractiu turístic que feia anys que estava demanant es poble de Ciutadella. Un reclam necessari. A l’hora, també hem de dir, que mos hem quedat amb motes ganes de que prest es puguin visitar ses altres coves de s’època talaiòtica de sa zona, guiats de sa ma de sa bona feina feta, entre d’altres, des gran arqueòleg ciutadellenc Pere Arnau o de sa cura d’aquesta feina de n’Isaac Olives de sa Fundació Foment des Turisme.

Val a dir també que de s’espectacular restauració i de s’obertura d’aquesta cova, un dia abans, en vam poder gaudir un reduït grup de persones des món de sa política local i de sa premsa. Creim que a tots es que vam tenir sa sort de poder-la visitar per primera vegada i d’aquesta manera tan arreglada, mos va causar una impactant i bellíssima impressió sa feina, sa gran feina professional que s’ha fet, de recuperació de restauració i d’adequació, i que per tant, tota Menorca evidentment està d’enhorabona. S’únic problema és que ses entrades de dos mesos cap endavant (de s’1 d’Abril an es 31 de Maig) per visitar gratuïtament sa cova, fruit d’aquesta moció, es van esgotar un dia abans de s’obertura i en molt pocs minuts. Des de Cs Ciutadella i a fi de que ningú de ca nostra que la vulgui veure no es perdi aquesta joia natural, que ha volgut la pena d’esperar tots aquests anys per contemplar-la en tot es seu esplendor, volem presentar an es ple de s’Ajuntament de Ciutadella sa següent

MOCIÓ:

Desde Cs Ciutadella instam tant a s’Ajuntament de Ciutadella com an es Consell Insular de Menorca a:

1.- Que es plaç per visitar sa cova de s’Aigua de forma gratuïta sigui implementat al manco fins dia 30 de Juny per tot aquell visitant o resident que vulgui veure-la.

2.- Que tots es residents de Menorca sencera, que vulguin, acreditant es seu empadronament, puguin veure-la de forma gratuïta durant tot s’any 2021 amb sa tipologia de grup, sa cadència i s’horari que es responsables creguin més oportuns.

3.- Que a partir de s’1 de gener de 2022 a tots es residents menorquins que acreditin ser-ho, se’ls hi faci un descompte (com un descompte de resident) d’un 50% des preu de s’entrada per visitar sa cova.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.