Toni Pons Faner, guanya les 100 milles entre illes 2021

«Sortida molt bona, arribant primers al desmarc, gràcies a conèixer bé la badia de Ciutadella, amb més de 20 nusos de vent fins al Faralló, posant tot d’una l’asimètric, amb condicions dures i vam haver de caure bastant pel vent, condicions en les què el nostre creuer és molt ràpid. Aquí vam veure que manteníem les velocitats dels grans de 45 peus com Hydra, Lazy Dog o Smerit. Primer tram ràpid, arribant quarts a Faralló però amb compensat guanyàvem clarament»

«De Faralló a Illa de l’Aire les previsions eren de cenyida total, amb teòrica avantatge pels grans. Vam decidir anar prop de terra i els dos grans aquí es van disparar i perdre de vista, quedant noltros amb un altre grup i ja cap al sud de l’illa donaven més vent i vam decidir fer-nos enfora de la costa».

«Arribàvem a Illa de l’Aire molt prop del Lazy Dog i desferrats del Grop, passant molt ben posicionats, diria que segons a la segona etapa. Ja duies onze hores de regata i de nit, que és més difícil i el cansanci es va acumulant»

«Al final decidim anar rumb directe ja que donaven vent molt bo i va anar pujant, fent puntes de velocitat increïbles de 10-11 nusos, amb spi posat, mitja lluna que ens acompanyava i donant llum i navegant súper ràpids. Planejant i conscients que anàvem molt bé a la regata, fins a Cala Galdana. Aquí el vent ens en feia de les seves rareses, baixant molt en intensitat, de 130 a 40. Hem arribat bé a Cap d’Artruix, per enfilar ens cenyida pura cap a Ciutadella, arribant a les 7:30

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *