El Govern fomenta l’accés de les petites i mitjanes empreses de totes les illes a la contractació pública amb unes jornades formatives

La Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors ha iniciat una sèrie de jornades de formació amb representants de les federacions de petites i mitjanes empreses de totes les illes amb l’objectiu d’acostar a les pimes el funcionament de la contractació pública per a fomentar l’accés de les empreses i els autònoms de les illes a les licitacions públiques de la Comunitat Autònoma.

Aquestes trobades també responen a la voluntat del Govern de continuar establint canals permanents de comunicació que permeten a l’administració autonòmica conèixer de primera mà les necessitats dels empresaris i els autònoms de cada illa.

Fins ara, la Conselleria ja ha celebrat les jornades formatives amb representants de les federacions de la petita i mitjana empresa de Menorca (PIME Menorca) i d’Eivissa i Formentera (PIMEEF), i properament dura a terme la jornada amb la federació de pimes de Mallorca (PIMEM).

A aquestes trobades, s’ha detallat el procés administratiu per accedir a aquest tipus de contractes i també s’han explicat millores normatives com la divisió dels contractes en lots diferenciats per illes, la vinculació proporcional de la solvència de l’empresari i l’objecte dels contractes, o l’impuls de la Plataforma de Contractació del Sector Públic i de la contractació electrònica, entre d’altres.

La Comunitat Autònoma compta amb un catàleg de matèries declarades que són d’ús recurrent pels diferents organismes públics. Dins aquestes contractacions habituals s’hi troben, per exemple, el subministrament d’energia elèctrica, materials i mobiliari d’oficina, o vehicles i combustibles, així com també serveis de neteja, seguretat, manteniment, tramitació de viatges, reparacions d’edificis o instal·lació de punts d’energia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.