L’Àrea de Salut de Menorca vaccinarà 4.012 persones en una setmana

L’Àrea de Salut de Menorca reprèn avui, dimecres, les jornades d’activitat de tretze hores als dos punts de vaccinació poblacional contra el virus de la COVID-19, a Maó i a Ciutadella, després dels dies festius de la Setmana Santa, durant els quals el Recinte Firal de Maó i la Sala Polivalent Canal Salat han obert només en l’horari de matí.

Avui i demà estarà operativa de les 8.30 a les 21.30 h una sola línia de vaccinació a cada centre, per administrar un total de 376 dosis diàries (188 persones a cada espai) del vaccí d’AstraZeneca. Però a partir de divendres el ritme de vaccinació s’intensificarà gràcies a l’arribada aquesta setmana al Servei de Farmàcia de l’Hospital Mateu Orfila de 5.140 dosis (2.340 del compost de Pfizer i 2.800 del d’AstraZeneca), xifra rècord des de l’inici de la campanya.

Així doncs, a partir de divendres i com a mínim fins dimarts, inclòs, es passarà d’administrar 376 dosis diàries a 652 (326 a cada espai) obrint una segona línia de vaccinació, que estarà operativa de les 8.30 a les 19.30 h per inocular el compost de Pfizer al grup poblacional de la franja d’edat de 75 a 79 anys, començant pels de més edat. Per tant, en el període esmentat tant el Recinte Firal de Maó com la Sala Polivalent Canal Salat tindran operatives dues línies de vaccinació diferenciades: una per continuar administrant AstraZeneca a persones de 55 a 65 anys del grup 3B (docents, professionals essencials, veterinaris, psicòlegs, fisioterapeutes, etc.) i una altra línia per inocular el compost de Pfizer a persones de 75 a 79 anys.

La citació d’aquestes persones es farà també de manera diferenciada: InfoVacuna COVID continuarà telefonant a les persones que han de ser vaccinades amb AstraZeneca, mentre que el personal dels punts d’admissió dels centres de salut i de l’Hospital Mateu Orfila s’encarregarà de telefonar a les que rebran el vaccí de Pfizer. En total, durant la setmana vinent seran vaccinades 4.012 persones amb la primera dosi. Preveient aquest increment de l’activitat, l’Àrea de Salut de Menorca ha reforçat els equips de vaccinació amb dues infermeres més per a cada torn (matí i capvespre) a cada centre.

Com hem dit, l’Àrea de Salut de Menorca inicia divendres la vaccinació d’un nou grup poblacional (persones de 75 a 79 anys) després que pràcticament ja tingui enllestida la vaccinació del grup de les persones de més de 80 anys. Aquesta setmana s’administraran les 588 primeres dosis i 336 segones dosis, de manera que el 98,25 % de les 4.116 persones d’aquest col·lectiu ja estaran vaccinades i només quedarà pendent un grup de 58 persones, que rebran el tractament a començament de la setmana que ve. Cal assenyalar que no s’ha pogut localitzar 136 persones d’aquest grup d’edat.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *