Se cerca el Jove Xef Menorquí 2021

Menorca participarà un any més al concurs ‘European Young Chef Award’ en el marc de la seva declaració com a Regió Europea de Gastronomia 2022 i que tindrà lloc el pròxim mes de novembre a Minho, Portugal. Entre els objectius del Young Chef Award es troben la promoció de la innovació en la cuina tradicional, fomentar les cultures gastronòmiques sostenibles i crear futurs ambaixadors dels productes gastronòmics locals.

Per aquest motiu s’ha obert la convocatòria per a la selecció del Jove Xef Menorquí 2021 que representarà a la nostra illa en aquest certamen internacional. Els participants han de ser apassionats de la cuina i tenir entre 18 i 26 anys. El termini per presentar les candidatures és fins al 4 de maig del 2021.

El concurs consta de dues fases. Durant la primera fase, els candidats hauran de presentar tota la documentació requerida, entre la qual es troba un vídeo, de màxim un minut, en el qual el concursant es presenti i exposi què significa per ell la cuina i la gastronomia i expliqui els seus somnis i ambicions. Al final d’aquesta primera fase se seleccionaran els tres candidats finals.

Durant la segona fase, els tres candidats finals hauran de cuinar un plat tradicional, així com també una versió innovada del plat escollit. El plat que obtingui més punts en aquesta fase serà el guanyador del concurs i, per tant, el representant menorquí al ‘European Young Chef Award’.

Les bases de la convocatòria del concurs es poden trobar en adjunt.

Young Chef Award
El Young Chef Award és una competició organitzada i promoguda per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) en col·laboració amb escoles d’hostaleria de les Regions de la Gastronomia i on competeixen els finalistes de concursos regionals de tota Europa jutjats per xefs estrella i experts internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.