Armengol demana que Balears pugui  mantenir el toc de queda més enllà del 9 de maig

Francina Armengol, ha manifestat aquest dijous que Balears necessita “totes les eines jurídiques” necessàries per establir restriccions de control de la pandèmia, inclosa la potestat de fixar un toc de queda nocturn, que ha definit com “una eina fonamental “.

“És important fer una desescalada lenta”, ha assegurat la presidenta,  i mantenir certes restriccions que afavoreixin l’efectivitat del procés de vacunació “. Armengol ha recordat que per a les dues properes setmanes seguirà vigent el toc de queda de 22 a 6 hores, emparat per la declaració d’estat d’alarma aprovada pel Congrés fins al 9 de maig.

Ha eludit avançar quines mesures adoptarà el seu Govern a partir d’aquesta data, tot i que ha apostat per “un debat serè amb el Govern d’Espanya” respecte a la capacitat d’adoptar normes restrictives de la mobilitat per part de les comunitats autònomes.

Armengol ha assenyalat que l’Advocacia de la Comunitat Autonoma de les Illes Balears, “està estudiant el marc jurídic” per aclarir les atribucions de l’executiu regional que, ha recordat, sempre ha comptat amb “l’aval” del Tribunal Superior de Justícia quan ha adoptat mesures restrictives per fer front a la pandèmia de la COVID-19.

Francina Armengol  ha posat l’accent en l’avanç del procés de vacunació, que suposa “l’esperança” per a una societat que pateix des de fa més d’un any una “situació dolorosa”.

“Anem per bon camí”, ha recalcat la presidenta, que ha recordat que s’ha completat la immunització dels residents de geriàtrics i pràcticament també la dels grans dependents, mentre que tots els majors de 80 anys que acceptin ser vacunats hauran estat atesos en els propers dies.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *