Descontent dels agents socials de Menorca per la negativa del Govern Balear a flexibilitzar les mesures a l’illa

Els quatre agents socials de Menorca, CAEB, PIME Menorca, CCOO i UGT van proposar al CES de Menorca unes mesures de desescalada que van ser acceptades per tots els membres de la Comissió Permanent de CES, composta, a més dels agents socials, per la Presidenta del CIM, representants de Mes per Menorca, d’Unides Podem i dels Ajuntaments, acordant-se la defensa de les mateixes per la presidenta del Consell davant el Govern Balear.

L’anàlisi de les dades sanitàries existents a Menorca permeten la proposta de flexibilització de mesures en el sector de restauració permetent el servei de sopars i amb el compromís de revisió de les dades sanitàries setmanalment.

L’acord del CES es va prendre considerant que durant aquesta flexibilització el mes d’abril podria realitzar-se a manera d’experiència per al que pogués passar quan s’iniciés la temporada turística i analitzar la capacitat de resposta a Menorca, incloent la revisió setmanal en funció de l’evolució dels casos detectats.

La proposta es feia necessària, quan a les portes de la temporada amb els dubtes sobre l’evolució de la incorporació dels treballadors encara en ERTE i la viabilitat de les empreses davant les estrictes mesures que s’apliquen, l’opció fins a la data són els tancaments .

La resposta del Govern de les Illes Balears a la petició de Menorca ha generat descontent entre els agents socials, a l’entendre que el tractament diferenciat per illes en funció de la situació sanitària de cadascuna d’elles era un dels compromisos de l’administració autonòmica.

La iniciativa de Menorca suposava un ampli acord de l’activitat pública i la privada comptant amb l’equip de govern del CIM, dels ajuntaments i dels agents socials de Menorca.

Els quatre agents, conscients de la necessitat de recordar les normes de seguretat i de convivència en les activitats permeses, van proposar també que aquestes mesures fossin acompanyades d’una campanya de sensibilització i informació a la ciutadania per aconseguir el suport mutu entre ciutadania i activitat econòmica a el compliment de totes les mesures.

També van reclamar més vigilància perquè el compliment de les mesures de seguretat, tant en les empreses com per a la ciutadania es compleixi, amb l’objectiu de permetre una major mobilitat i el manteniment de la situació sanitària controlada.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *