El vicepresident Yllanes recalca a Menorca la necessitat de continuar avançant cap a la transició energètica i de diversificar el model productiu

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest dijous a Ciutadella la instal·lació d’un punt de càrrega doble per a vehicle elèctric i d’una pèrgola solar fotovoltaica de 38,76 KWp connectada a la xarxa per a autoconsum a la Prefectura de la Policia Local de Ciutadella.

En aquest sentit, Yllanes ha destacat que «aquest punt de càrrega que s’autoabasteix és el tipus de model cap al qual aquest Govern vol anar en els propers dos anys. Amb aquest punt de càrrega no només es cobreix amb plaques fotovoltaiques part d’un aparcament de Ciutadella, sinó que també servirà per abaratir la factura de la Prefectura de la Policia Local de Ciutadella».

«Amb la instal·lació d’aquest tipus de punts de càrrega feim una passa més per tal de continuar avançant cap a una transició energètica que tant necessiten les nostres illes, i s’ha fet a través de la convocatòria de punts de càrrega per a administracions públiques a través d’un projecte ITS», ha dit Yllanes. D’altra banda, el vicepresident ha declarat que la producció anual estimada d’aquesta pèrgola serà d’un total de 67.400 kWh/any.

La pèrgola d’aparcament està situada concretament a la carretera Me-1 PK 42,5 a Ciutadella i disposa d’estructura de suport dels mòduls com si es tractàs d’una coberta plana. Així mateix, té una estructura inclinada a una altura en horitzontal, amb deflectors per a tancament posterior.

Cal assenyalar que la possibilitat de recarregar dos vehicles alhora des d’un únic equip permet minimitzar els costs d’instal·lació i l’impacte estètic de les infraestructures a la via pública.

Aquests dos projectes estan subvencionats al 100 % pel Govern de les Illes Balears i s’han pogut dur a terme després d’haver-se acollit a la subvenció del Govern balear, segons la convocatòria publicada en el BOIB núm. 161, de 25/12/2018.

Així mateix, el Govern recorda que actualment hi ha obertes dues convocatòries finançades amb l’impost de turisme sostenible per a aquests tipus de projectes, una de tres milions d’euros per al 2021 i una altra d’uns altres tres milions per al 2022. El director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, en aquest punt ha asseverat que «des de la Conselleria de Transició Energètica intentarem que totes les administracions locals possibles s’hi puguin adherir, és molt important que tenguin pèrgola fotovoltaica, perquè així el consum elèctric també és un consum renovable, a més de poder fer autoconsum en un edifici proper».

A l’acte, també hi han assistit la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila; la regidora de Medi Ambient i Disciplina Governativa, Maria Jesús Bagur, i el regidor de Policia, Sergi Servera.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *