L’IDI impulsa la transformació de la indústria balear amb una línia d’ajuts destinada a la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat de les empreses

El vicepresident Yllanes ha presentat els xecs de consultoria durant una visita a la fàbrica d’avarques MIBO

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) invertirà 270.000 euros en la transformació de la indústria balear mitjançant una línia d’ajuts destinada a la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat de les empreses. Les subvencions, que són en format de xecs de consultoria, es poden sol·licitar del 26 de març al 26 d’abril.

Aquest matí, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha presentat els ajuts a la indústria durant una visita a Abarcas Menorquinas MIBO, empresa que ja ha participat en anteriors convocatòries de l’IDI. La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis; la batlessa des Migjorn, Antònia Camps, i l’empresari Bosco Moll, han acompanyat el vicepresident.

El vicepresident Yllanes ha explicat que «aquesta línia d’ajuts és un exemple més de les accions que duim a terme des de la Conselleria per tenir una indústria preparada per al futur. La pandèmia ens ha demostrat que és necessari apostar per la diversificació econòmica i pels sectors productius». Yllanes ha assegurat que «hi ha un conjunt de factors que creim que diferenciaran l’empresa del futur, que són la digitalització, la internacionalització i la sostenibilitat. És per això que avui posam en marxa aquesta nova ajuda per a la indústria de les Illes Balears».

Els xecs de consultoria de l’IDI ofereixen a les empreses l’oportunitat d’elaborar plans de transformació digital, de promoció exterior i de reducció de la petjada de carboni. Aquests ajuts permeten a les empreses planificar i marcar una ruta de treball abans de fer la passa de la digitalització, de vendre a l’exterior o de ser més sostenibles.

L’ajut de l’IDI preveu tres línies:

  • «Idigital» per a l’elaboració de plans de transformació digital: les empreses rebran 60 hores de consultoria per elaborar un pla de digitalització.
  • «Iexporta»: els beneficiaris rebran 35 hores de consultoria especialitzada en matèria d’internacionalització i acompanyament en la definició i posada en marxa del pla de promoció exterior.
  • «Isostenibilitat»: les empreses rebran 14 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions amb efecte d’hivernacle i proposar un pla de reducció d’aquestes emissions.

Aquesta iniciativa permetrà que fins a un centenar de petites i mitjanes empreses industrials, clústers i centres tecnològics continuïn el camí per modernitzar la indústria de les Illes Balears. S’ha de tenir en compte que la pandèmia ha posat sobre la taula la necessitat de digitalització per millorar processos i abaratir costs, així com la importància de vendre els productes a l’exterior per accedir a nous canals de comercialització i distribució. Finalment, s’ha constatat també que la indústria ha de fer una aposta per la sostenibilitat i minimitzar l’impacte mediambiental a través del càlcul i la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

Les empreses que sol·licitin l’ajut rebran l’assistència d’un consultor especialitzat que les guiarà en el procés i elaborarà un pla personalitzat per a cada beneficiari. El procés de sol·licitud dels xecs es farà a través de la Seu Electrònica de la CAIB i de la web de l’IDI. Les empreses poden accedir a una o a les tres línies previstes. Simplement, s’ha de fer una sol·licitud per a cada xec de consultoria.

Els xecs són una evolució d’«Idigital», que durant dos anys ha permès que una cinquantena d’empreses disposin ja d’un pla de transformació digital. Atesa la bona acollida d’aquesta iniciativa, l’IDI ha fet evolucionar «Idigital» i ha ampliat les consultories a nous conceptes i necessitats de la indústria, com ara la internacionalització, a través del programa «Iexporta», i la sostenibilitat, a través d’«Isostenibilitat», que són les tres línies que formen el nou ajut.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *