6a edició de les “Jornades Gastronòmiques de Peix” Es celebraran els dies 16, 17, 18 i 23, 24 i 25 d'abril de 2021.

Al llarg dels propers dos caps de setmana catorze restaurants de Menorca elaboraran un menú especial amb el peix i el marisc com a protagonistes, tot donant un nou tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de Peix, que per sisè any consecutiu organitza l’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants, adherida a PIME Menorca, que té com a principal objectiu el posar en valor la cuina del peix a la nostra illa i, per altra banda fomentar el seu consum per part dels mateixos menorquins com per part d’aquells que ens visiten aquests dies..

L’esdeveniment gastronòmic es celebrarà al llarg de dos caps de setmana com ja és habitual, amb un menú especial de migdia a base de peix i / o marisc com a ingredients principals. El menú es podrà degustar divendres, dissabte i diumenge, durant els dos caps de setmana d’abril. Concretament els dies 16, 17, 18 i  23, 24 i 25 d’abril de 2021.

El menú de les “Jornades Gastronòmiques de Peix” serà diferent en cada un dels catorze restaurants que hi participen, el que dóna opció a fer una ruta gastronòmica per diferents municipis de l’illa: Ciutadella, Ferreries, es Mercadal, Fornells i Sant Lluís.

Els menús es podran consulta a la web www.gastronomiamenorca.es, i es recomana  reservar taula i també que es consulti el menú de cada dia al tractar-se de producte fresc de l’illa i condicionat, també en segons quins plats a les captures del dia.

Es podran degustar plats tan desitjables i típics com les gambetes vermelles saltejades a l’allet i gin Xoriguer, cap roig a l’espatlla o pilotes de sípia, entre molts altres.

Establiments participants a Ciutadella seran Aquarium Port Ciutadella, Cafè Balear i Cas Safrà Gastrobar, mentres que a Ferreries es comptarà amb la participació de Loar Ferreries i Mesón Rias Baixas.

Al municipi d’Es Mercadal es compta amb l’Hostal Restaurant Jeni, Es Molí d’Es Racó i Tast, mentres que a Fornells hi participa el restaurant Sa Xerxa.

L’oferta de peix i marisc a Maó dins aquestes jornades organitzades per Pime-Menorca, està formada per 23 Can Avelino, Can Joanet  i Restobar Mo.

Finalment, a Sant Lluís hi ha els menús que prepararan Sa Pedrera d’es Pujol, amb Dani Mora i Sa Parereta d’en Doro, amb Doro Biurrun als fogons.

Les jornades gastronòmiques de peix compten amb la col·laboració de la Fundació Foment de Turisme de Menorca i estan organitzades per l’Associació de Cafeteries Bars i Restaurants de  PIME Menorca.

Propers esdeveniments gastronòmics

Arròs amb perdiu de Sa Lliga Marítim

Després de la celebració d’aquestes jornades on el peix i marisc en seran els protagonistes, Pime té previst la celebració de les Jornades Gastronòmiques “Menorca al Plat” entre els dies 18 i 27 de juny en la seva 8ena edició.

Mitjanes de vaca vermella reposada fetes al caliu.

Durant l’estiu es realitzarà una aturada i es reprendrà el calendari després de la temporada turística amb les “Jornades Gastronòmiques Vedella Vermella Menorquina” organitzades juntament amb l’Associació de Ramaders de Bestiar Boví de Raça de Menorca els dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 d’octubre en la seva tercera edició.

Per finalitzar l’any i donar la benvinguda a l’any nou, durant els dimecres de desembre i gener se celebrarà “Els Dimecres és dia de Brou”, que tant bona acollida té cada any i que enguany també sumarà la seva vuitena edició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *