El Consell Econòmic i Social de Menorca demana mesures més flexibles a l’illa Entre elles que els bars i restaurants puguin tenir obert fins a les 22,00 h

El Consell Econòmic i Social de Menorca (CESM) ha emès un comunicat en el que manifesta el seu desacord amb les mesures acordades pel Consell de Govern de les Illes Balears de divendres 9 d’abril de 2021, i dóna suport a la Presidenta del Consell Insular de Menorca a seguir defensant l’aprovació de la flexibilització acordada i sol·licitada al Govern de les Illes Balears per la mateixa Comissió Permanent de dia 31 de març de 2021. Entre aquestes mesures hi ha la de perllongar l’horari d’obertura dels restaurants fins a les 22,00 h.

Atesa la situació d’excepcionalitat que es viu a l’illa, i a tot el món, amb motiu de la propagació i contagi de la COVID-19, que ha obligat les autoritats sanitàries a l’establiment de mesures contundents de protecció i prevenció.

Atès que Menorca és una de les illes de les Balears que, des de l’inici de la pandèmia, ha complert estrictament les mesures aprovades la qual cosa ha motivat disposar de bons índexs sanitaris.

Atès que, amb motiu del període de vacances per la Setmana Santa, les autoritats sanitàries han endurit les mesures per evitar una possible quarta onada de contagis, amb la salut com a màxima prioritat però també amb la vista posada en no posar en perill la temporada d’estiu, molt necessària per a la sostenibilitat socioeconòmica de la societat menorquina.

Atès que, tot i haver finalitzat la Setmana Santa i seguir Menorca amb bons nivells sanitaris, el Consell de Govern de les Illes Balears, en tant que autoritat sanitària competent en la matèria, ha acordat mantenir les mesures sanitàries aprovades dia 12 de març i vigents fins 11 d’abril, no contemplant la flexibilització de mesures sol·licitada per aquesta Comissió Permanent del CESM el passat 31 de març. Mesures proposades des de Menorca amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar els durs efectes econòmics ocasionats per la crisi sanitària en què estem immersos i que serveixin com a testatge per anar avançant en una desescalada lenta i segura.

La Comissió Permanent del CESM manifesta el seu desacord amb les mesures acordades pel Consell de Govern de les Illes Balears de divendres 9 d’abril de 2021, i dóna suport a la Presidenta del Consell Insular de Menorca a seguir defensant l’aprovació de la flexibilització acordada i sol·licitada al Govern de les Illes Balears per la mateixa Comissió Permanent de dia 31 de març de 2021.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *