El festival Barnasants torna a Menorca 14 concerts de música d’autor fins al juliol

El cantautor Pau Alabajos encetà el passat mes de març  la col·laboració entre Barnasants i el Teatre des Born que inclou quatre actuacions més a Ciutadella fins a l’11 de juliol. Aquesta edició del festival , la 26ena, consolida el seu caràcter confederal amb la voluntat d’oferir una xarxa de més de 80 espais i 140 concerts arreu dels territoris de llengua i cultura catalanes.

El cantautor Davide Casu, nova promesa de la cançó en alguerès, trepitjà també Menorca amb el seu primer treball íntegrament en català, Costa Oest a Llevant. Fou el 27 i 28 de març a l’Auditori de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella i a la Sala d’Audiències d’Es Claustre de Maó. Aquest mes d’abril serà el torn de les veus mallorquines. El cantant del grup pop mallorquí Da Souza, Lluís Cabot, oferirà dos concerts de presentació del seu segon treball escrit durant el confinament, Fernanda (Bankrobber, 2020), amb un viatge a l’arrel de les cançons. El primer va ser ahir,  10 d’abril al Teatre des Born de Ciutadella i  dia 11  a la Sala d’Audiències d’Es Claustre de Maó. El 16 (també al Teatre des Born) i el 18 d’abril (al Nou Bar de Maó, si les restriccions ho permeten) serà el torn de la mallorquina Maria Jaume, que farà parada en la gira del seu primer àlbum, Fins al maig no revisc. Finalment també a l’abril, el trio mallorquí Entreveus amb l’eivissenc Victorí Planells (UC) completen la programació per atracar la cançó popular mallorquina fent versions i musicant poetes illencs. El doble concert es farà el 24 i 25 d’abril a l’Auditori de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella i al Nou Bar de Maó. El mes de maig Menorca també acollirà un homenatge al gran cantautor mallorquí Guillem d’Efak, a càrrec del manacorí Marcel Pich. En motiu dels 25 anys de la seva mort, el Barnansants va encarregar a Pich un homenatge a Efak que en revisita el repertori amb un aire modern i essencial; serà el 16 de maig al Nou bar de Maó.

L’aliança amb el Teatre des Born

La 26a edició del Barnasants a Menorca incorpora una aliança amb el nou Teatre des Born de Ciutadella, a través de la coproducció de 5 concerts: Lluís Cabot, Maria Jaume, Cesk Freixas, Ovidi25 i Paco Ibáñez. Aquesta aliança s’inscriu en un marc de col·laboració entre les dues organitzacions que es vol estable i perdurable en les properes edicions, fins i tot pel que fa a la coproducció conjunta de nous espectacles i residències artístiques. El nou Teatre des Born és idoni pel projecte de cultura d’autor en xarxa Barnasants, és un espai òptim per a la projecció de la cançó d’autor, i l’aliança establerta enguany significa un pas més en la consolidació del Barnasants a Menorca.

El 5 de juny, es Born acollirà la presentació del nou disc del cantautor català Cesk Freixas, titulat Memòria. El 18 de juny serà l’escenari de l’homenatge al cantautor valencià Ovidi Montllor, amb l’espectacle dels Ovidi25(Borja Penalba, Mireia Vives, David Fernández, David Cañó i Toti Soler). El 10 de juliol, al mateix Teatre des Born, el cantautor valencià Paco Ibáñez clourà la 26a edició del Barnasants a Menorca, amb un espectacle que celebra el 50è aniversari del seu mític concert a l’Olympia de París.

I així com els escenaris de Menorca s’omplen de veus de fora de l’illa, les veus de Menorca ompliran els escenaris de Mallorca, Catalunya i el País Valencià. Així, els menorquins Cris Juanico, Guiem Soldevila i Anna Ferrer, en aquesta ocasió acompanyada de Paula Grande, completen la programació del Barnasants amb concerts pels Països Catalans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *