ONG, entitats i especialistes de la salut reclamen alliberar les patents de les vacunes contra la covid-19

Un vial d’una vacuna d’AstraZeneca i una xeringa.

ACN Barcelona .- ONG, entitats i especialistes de la salut reclamen que s’alliberin les patents de les vacunes contra la covid-19. En un text batejat com ‘La Declaració de Barcelona per l’alliberament de les patents’ exigeixen a les autoritats estatals i europees que activin els mecanismes excepcionals que preveu la legislació internacional perquè les farmacèutiques que disposen de vacunes d’eficàcia provada alliberin temporalment les patents i més laboratoris puguin produir-ne per fer front a la pandèmia. “No hi ha cap excusa per no activar mecanismes extraordinaris perquè els tractaments siguin globals”, ha expressat David Noguera, president de Metges Sense Fronteres (MSF) a Espanya.

La declaració ha estat signada d’entrada per Metges Sense Fronteres, Metges del Món, Oxfam Intermón, Amnistia Internacional i Medicus Mundi, a banda del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

A nivell individual també s’hi han sumat la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins; el director d’Anàlisi i Desenvolupament Global de l’ISGlobal, Rafael Vilasanjuan, i l’epidemiòleg de l’Hospital Clínic i catedràtic de la Universitat de Barcelona, Antoni Trilla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.