El Govern acorda amb el Govern de l’Estat ampliar els supòsits d’empreses que es podran beneficiar de les ajudes de 855 milions per fer front a la COVID

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’ha reunit aquest dijous amb la secretària d’Estat d’Economia, Ana de la Cueva. Durant la reunió, s’ha acordat que les fórmules concretes que la convocatòria d’ajudes de 855 milions recollirà per ampliar, de forma excepcional i justificada, els supòsits específics per acollir-se a la propera convocatòria. Ana de la Cueva ha indicat que la modificació d’aquestes bases serà de forma imminent.

Així, Negueruela ha avançat avui que les ajudes també s’adreçaran a aquelles empreses que, per raons excepcionals, i de forma justificada, podran acollir-se al paquet d’ajudes directes de l’Estat, i agilitzar així la distribució d’aquest important paquet econòmic.

Aquest és, per exemple, el cas de les empreses de les Illes Balears que van quedar afectades per la fallida de Thomas Cook en el 2019, i que amb l’arribada de la pandèmia han vist agreujada la seva situació.

També s’ha aconseguit incloure aquelles empreses que registraren pèrdues fiscals en el 2019 a conseqüència d’haver fet fortes inversions en els seus respectius negocis i que en la redacció inicial del RDL quedaven excloses. Amb la nova regulació acordada, aquestes empreses ara sí podran accedir a les ajudes de l’Estat.

També, en la mateixa línia, s’ha acordat modificar les condicions de les ajudes perquè també s’hi puguin acollir aquelles empreses constituïdes amb posterioritat a gener de 2019.

Finalment, s’ha abordat la possibilitat que, en casos excepcionals i justificats, la Comunitat Autònoma estableixi el criteri per ampliar el sectors beneficiaris, d’acord amb les especificitats de les Illes Balears ja que es tracta “d’aspectes estratègics fonamentals per a les Illes Balears”, segons ha comentat el conseller.

Diàleg social i interlocució

D’altra banda, el conseller ha valorat la tasca prèvia d’interlocució amb els diferent sectors econòmics de les Illes, per poder recollir totes aportacions fetes a les Illes i que ha permès tenir un quadre precís de la realitat balear, i que han estat presentades avui al Govern de l’Estat.

Negueruela també ha volgut agrair la predisposició i tarannà de les Secretaries d’Estat d’Economia i la d’Hisenda, amb les que el Govern duu treballant intensament les darreres setmanes, per anar ajustant a les necessitats de la Comunitat els ajuts de 855 milions d’euros que es van anunciar el mes passat.

Així mateix, Negueruela també ha indicat que totes aquestes situacions es plantejaran al Pacte de Reactivació de les Illes Balears, per acabar de consensuar quins sectors passen a ampliar els supòsits per acollir-se a aquests ajuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.