IBJOVE impulsa a les Illes Balears la campanya europea #mindmymind en el Dia Europeu de la Informació Juvenil

Des de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE) impulsa a les Balears la campanya europea #mindmymindamb motiu del dia Europeu de la Informació Juvenil, que se celebra aquest dissabte 17 d’abril i des de fa tretze anys. Enguany la iniciativa posa l’èmfasi en el benestar emocional i mental dels joves en un any que ha estat difícil per a tota la població però, especialment, per a la joventut.

Aquesta campanya es desenvolupa a través de les xarxes socials pròpies de l’IBJOVE i, específicament, a través d’INFOJOVE, el servei d’informació juvenil que atén les consultes dels joves de les Illes Balears sobre feina, estudis, beques o mobilitat, entre d’altres.

Els serveis d’informació juvenil han experimentat una evolució notable en els darrers 40 anys atès que, durant la dècada dels anys 80 i 90 del segle passat, les consultes s’atenien personalment. Les oficines d’Informació Juvenil de l’IBJOVE estaven ubicades, primer, al carrer de Jeroni Antich de Palma i, a finals de l’any 2000, a via d’Alemanya, de Palma.

Actualment, totes les consultes es realitzen telemàticament, o bé per correu electrònic, telefònicament o a través del les xarxes socials.

El servei d’informació juvenil de l’IBJOVE i INFOJOVE, a més d’atendre consultes, informa puntualment sobre ofertes de feina, beques i altres iniciatives institucionals d’interès per als joves com poden ser les possibilitats de mobilitat, voluntariat, formació o pràctiques a Europa.

El programa “Vida digital” d’INFOJOVE inclou les accions del programa formatiu de Cibermentors, els tallers i la formació a professionals sobre aspectes d’internet segur i habilitats per al segle XXI. Els tallers s’imparteixen gratuïts a les escoles, serveis municipals de joventut i a petició d’entitats interessades per tal de promoure un ús responsable i saludable d’Internet entre els joves.

Actualment el perfil de Facebook d’INFOJOVE té 12.534 seguidors; la borsa de feina d’INFOJOVE té 47.400 membres i el grup d’educació i beques en té 4.500.

INFOJOVE ha impartit enguany amb recursos propis 114 tallers a un total de 3.440 joves i infants; ha atès més de 200 consultes i ha format 380 joves com a cibermentors.

INFOJOVE és el centre coordinador de la Xarxa INFOJOVE, integrada per 54 serveis a quasi tots els municipis de les Illes Balears.

El Dia Europeu de la Informació Juvenil és una jornada que reivindica la importància d’acompanyar els i les joves en el seu camí cap a l’emancipació, mitjançant la informació, l’orientació, l’assessorament i la formació en els temes del seu interès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.