Més controls a ports i aeroport, la clau per un estiu segur

Una setmana més ens hem posat en contacte amb el doctor Maties Torrent, cap d’epidemiologia a Menorca, que ens parla de diferents temes sobre la COVID a la nostra illa, entre els quals els darrers contagis per contacte amb persones infectades que van arribar de l’exterior o aquells que es van contagiar anant de viatge.

Però si hi ha una cosa important en aquest darrer report que publicam avui a El Iris són les pautes a seguir per aconseguir una estratègia COVID Zero a la  nostra illa, com han fet Austràlia i Nova Zelanda, o també de manera recent la nostra veïna illa de Sardenya a Itàlia.

Torrent assegura que per aconseguir el zero absolut hi ha que tancar fronteres al llarg d’unes setmanes, i després quan la situació estigui totalment controlada, com ho vam fer el mes de febrer, instaurar mesures de control per a totes les persones que entrin i surtin de l’illa. “Aturar les arribades externes és complicat (…) però els controls són més que necessaris i s’han d’aplicar a tothom, venguin d’on venguin.

El metge ciutadellenc es mostra partidari de fer quarantenes, i com altres veus del sector sanitari es mostra partidari de que es facin 2 PCR, perquè “Per molt que es vengui amb una PCR feta i negativa, hi ha una finestra cega d’aproximadament 72 hores prèvies que requereixen  presentar una nova prova negativa per a entrar. Hem tingut casos de persones que han entrat amb una PCR negativa i aquí han donat positiu.

Per tant, si volem salvar la temporada turística, si volen ser una destinació segura, una destinació COVID Zero, hem de controlar de manera immediata els casos que tenim ara per ara a l’illa que són pocs. Fer que tot el que vengui de fora entri net, açò vol dir amb dues PCR negatives o fins i tot els que venguin es facin aquí una segona prova i d’aquesta manera aturar la propagació del virus, i poder tenir un estiu segur, amb activitat econòmica i que la temporada es perllongui fins el mes de novembre i amb turisme d’interior al llarg de tot l’any.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *