Una Mitja Marató de Fornells amb accent mallorquí Xavi Villalonga, en els 10KM, s'endú l'única victòria menorquina

La Mitja Marató de Fornells es va sobreposar al vent i la pluja per tancar amb èxit la seva vuitena edició, en el retorn de la primera que es disputa de les que no van poder fer-ho en 2020 per motiu de la COVID19. Tot i el temps, l’esdeveniment, que compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, la col·laboració de l’Ajuntament des Mercadal i l’organització d’Elitechip, va complir les expectatives de propis i estranys amb unes marques espectaculars i alçant com a grans protagonistes a Guiem Duran i Rosa Córdoba, en els 21 quilòmetres, i  Laia Pi i Xavi Vilallonga, únic triomf menorquí, en els 10 quilòmetres.

L’espectacular tram natural del Camí de Tramuntana esperava als participants quan cap a les 17.30 hores es van donar les sortides tant a Es Mercadal com en el propi camí, on començaven els 10 quilòmetres. En la Mitja, des del primer instant Guiem Duran va trencar el ritme i el menorquí Sergi Reurer va ser l’únic capaç d’aguantar-la tirada. El manacorí es va mostrar intractable aturant el crono en un espectacular 1:09:54, alçant-se amb el triomf per davant de Sergi Reurer (1:10:19) i de Joan Marín (1:12:42).

En dones, Rosa Córdoba partia com a favorita després d’haver-se imposat durant diversos anys a Fornells i va confirmar la seva condició sense trobar oposició en cap moment i signant una marca brutal, de les millors a nivell nacional. La mallorquina va entrar en meta amb 1:19:44 per davant d’una gran Maria Fiol (1:26:27) i de Marga Adrover amb 1:28:05.

En els 10 quilòmetres, Xavi Villalonga va signar un triomf sense rival al recórrer el tram en 33:15 minuts, corrent sol i per davant d’una tripleta formada per Toni Florit, Sergi Martínez i Miquel Torres, que van definir el podi en els últims metres resolguent en aquest ordre amb uns temps de 35:12, 35:13 i 35:13, respectivament.

En fèmines, victòria sense pal·liatius per a Laia Pi (43:35) que va marcar des del principi un gran ritme imposant-se a Ascensió Martínez (44:07) i a la menorquina Judit Puig (44:37).

El lliurament de trofeus va tancar la carrera, en un acte que va comptar amb l’assistència de l’alcalde des Mercadal, Francesc Ametller, la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa, i dels regidors d’Es Mercadal, Lali Garriga, Javier Periáñez, Marc Riera i Tóbal Pons.

Cal destacar que Menorca s’erigeix, una vegada més, com una destinació especial per a la pràctica del turisme esportiu, marca que dóna suport a la Fundació de Foment del Turisme de Menorca, i especialment segur atès el baix nombre de casos de COVID19, el que la col·loca com un reclam per a corredors i corredores de tot el país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.