El govern espanyol emplaça PSOE i Podem a retirar la proposta de canvi de majories per a l’elecció del vocals del CGPJ

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo
ACN Madrid .- El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha afirmat aquest dimarts que el seu executiu emplaçarà els grups del PSOE i de Podem al Congrés dels Diputats a retirar la proposta de canvi de majories per a l’elecció dels vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja havia anunciat la paralització d’aquesta iniciativa a la recerca del “consens”. El mateix “consens” al que ha apel·lat el ministre de Justícia, que ha recordat que Europa sí que dóna suport a la reforma aprovada al Congrés dels Diputats que redueix la capacitat del CGPJ de fer nomenaments quan actua –com ara- amb el mandat caducat. Campos ha demanat un cop més al PP que s’avingui a un acord per renovar el CGPJ.
La reforma de la llei del CGPJ havia estat registrada pel PSOE i Podem i tenia com a objectiu canviar la majoria de 3/5 parts necessàries per nomenar els vocals del CGPJ i substituir-la per una majoria simple, fet que evitava el bloqueig del PP.
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *