La Moncloa tanca la porta a una pròrroga de l’Estat d’alarma, rebutja un pla B i deixa les CCAA en mans dels jutges

La portaveu del govern espanyol i ministra d’Hisenda
ACN Madrid .- La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu no creu necessari prorrogar l’Estat d’alarma més enllà del 9 de maig. Segons Montero, “les comunitats autònomes disposen d’eines per actuar” contra la pandèmia, i “en cas que es necessiti una limitació dels drets fonamentals ho poden fer sempre que sigui referendat pel Poder Judicial”. Montero també ha rebutjat un ‘pla B’ legislatiu com el que demana el PP perquè al seu entendre “no és necessari modificar la legislació que existeix en aquest moment”.
Ara per ara, segons la portaveu del govern espanyol, “el prioritari és que les CCAA segueixin concentrades a accelerar el procés de vacunació, i entenem que tenen tots els instruments i mecanismes per dur-lo a terme”.

Montero ha considerat “curiós” que algunes formacions polítiques que van plantejar negociacions “molt complicades” per aprovar l’Estat d’alarma ara demanin que es mantingui.

Tapes Menorca
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *