L’IBDONA i la UIB subscriuen dos convenis per continuar impulsant conjuntament els estudis de gènere a les Illes Balears La XXII Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere es celebrarà el juliol amb el títol «Contra totes les violències masclistes, defensem els drets humans»

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assistit avui a la signatura de dos convenis entre la directora de l’Institut Balear de la Dona, Maria Durán, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet. Aquests convenis, que impliquen una aportació de 50.000 € per part de l’IBDONA, suposen la continuació de la col·laboració entre les dues institucions per impulsar els estudis de gènere.

La consellera ha valorat molt positivament la col·laboració amb la Universitat any rere any i en diferents iniciatives, una mostra clara del compromís que ambdues institucions mantenen amb la promoció de la igualtat. Per la seva part, el rector Huguet ha agraït el suport continu i decidit del Govern a les iniciatives en favor de la igualtat promogudes per la UIB.

El primer conveni permetrà l’organització de la XXII Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere, amb el títol «Contra totes les violències masclistes, defensem els drets humans», gràcies a una subvenció nominativa de 20.000 € de l’IBDONA a la UIB. L’edició del 2021, que es farà el mes de juliol, preveu algunes activitats presencials, tot i que majoritàriament serà en línia, per la situació sanitària i per facilitar la participació de persones de totes les illes.

La Convenció per a l’eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones (CEDAW) destaca el dret de les dones a viure sense violència i recalca que la violència contra les dones i les nines és una violació greu dels drets humans. Aquesta és la premissa bàsica d’aquesta edició de la Universitat d’Estiu, que vol contribuir a incloure l’erradicació de la violència de gènere en les agendes internacionals, tal com defensa ONU Dones.

D’altra banda, l’IBDONA destinarà 30.000 € a la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere l’any 2021. Aquest conveni no només beneficia els i les estudiants de la UIB, sinó que va més enllà, organitzant activitats als instituts i a totes les illes, una mostra del compromís ferm per promoure la igualtat a tota la societat, han explicat des de la Universitat.

En concret, la Càtedra preveu realitzar activitats formatives i divulgatives adreçades a tot l’alumnat de la UIB, així com mantenir l’oferta de l’assignatura Seminari d’Actualització en Polítiques d’Igualtat, la qual forma part del Màster Oficial en Polítiques d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere; la realització d’un concurs d’activitats de prevenció de la violència masclista desenvolupades en institucions educatives no universitàries, i activitats de sensibilització, a més de la convocatòria d’una beca. Igualment, preveu la divulgació de treballs referits a la violència de gènere i les polítiques d’igualtat per mitjà de la coedició amb Edicions UIB de dos números de la col·lecció «Treballs Feministes».

La directora de l’IBDONA, Maria Duran, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han signat els dos convenis. També hi han estat presents, per part de la Universitat, les doctores Esperança Bosch i Victoria Ferrer, responsables de la Càtedra i organitzadores de la Universitat d’Estiu d’Estudis de Gènere.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.