Ciutadella autoritza l’ampliació de terrasses a més de cinquanta bars i restaurants El Ple Municipal aprovarà inicialment la modificació de l’Ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública, per permetre l’ocupació de dalt el passeig de la plaça des Born en cas de restriccions d’aforament en els interiors dels locals.

L’Ajuntament de Ciutadella ha concedit més de cinquanta ampliacions de terrasses als bars i restaurants del municipi durant els mesos que duim de pandèmia. D’aquesta manera, aquests establiments han pogut ampliar les zones ocupades, i han trobat un equilibri entre l’ocupació i el trànsit de vianants; i, tot plegat, sense contravenir l’Ordenança municipal.

Al marge d’aquestes mesures, i sempre amb l’objectiu de mitigar en la mesura del possible les repercussions negatives de la pandèmia, l’Ajuntament ha aprovat la bonificació del 90% de la taxa corresponent als rebuts de l’ocupació de via pública per a l’any 2021. Aquesta bonificació s’aplicarà d’ofici per part de l’Ajuntament; és a dir, sense necessitat que hi hagi una sol·licitud prèvia. I afecta totes les terrasses de comerços, bars, restaurants, mercats, així com la totalitat d’activitats artístiques que es duguin a terme al carrer.
 Cal recordar que aquesta mesura ja es va adoptar l’any passat.

A més, el Ple Municipal d’aquest mes aprovarà inicialment la modificació de l’Ordenança municipal d’OVP, que permetrà ocupar el passeig de la plaça des Born (prohibit expressament fins ara) en els casos on hi hagi restriccions d’aforament d’interiors, regulades per normativa d’àmbit estatal o autonòmic, inferiors a un 75%. S’establiran quatre espais ocupables amb taules, cadires i para-sols damunt el passeig de la plaça. Dos dels espais ocupables estaran al costat de les zones enjardinades de les fonts més properes de la casa consistorial i del CEIP Joan Benejam. Aquests espais tindran unes dimensions de 12 metres de longitud per 2,5 metres d’amplada, i estaran separats per 1,5 metres de les tanques de la zona enjardinada. Els altres dos espais ocupables estaran al costat de les zones enjardinades de les fonts més properes al carrer Major des Born. Aquests espais tindran unes dimensions de 12 metres de longitud per 5 metres d’amplada, i estaran separats per 1,5 metres del tancat de la zona enjardinada. El màxim d’ocupació per local serà de 30 m2.

Finalment, s’ha modificat l’Ordenança d’horaris per permetre que els establiments de bars, restaurants i similars que habitualment serveixin berenars puguin avançar l’horari d’obertura de les terrasses a una hora abans en temps de pandèmia o per altres causes excepcionals que comportin el tancament dels interiors dels locals. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.