Actes 8 Març

35 ALUMNES DE LES ILLES BALEARS ARRIBEN A LA FINAL DEL CONCURS LITERARI AMIC-FICCIONS

La tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.270 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 27 relats de 35 joves de les Illes Balears, dels quals 13 relats són de Mallorca,  8 de Menorca i 6 d’Eivissa, d’entre els 232 alumnes de 26 centres educatius que s’han presentat en aquest territori.

En total, s’han seleccionat 200 grups finalistes: 128 de Catalunya i Catalunya Nord (216 joves), 41 del País Valencià (57 nois i noies), 27 de les Illes Balears (35 alumnes),  4 grups d’Aragó (7 alumnes).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la tretzena edició el passat 29 de març amb una participació de 2.973 alumnesregistrats de 223 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.134), País Valencià (527), les Illes Balears (232), Aragó (75), Andorra (3), i Catalunya Nord (2).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino, la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca, el Consell Insular de Mallorca i el Consell Insular d’Eivissa.

Els lliuraments de premis està previst que es realitzin durant la segona quinzena de maig, però encara falta determinar el format d’aquests actes, presencial o en línia. Tot i que ens agradaria que es realitzessin de forma presencial, serà a partir de com evolucioni la crisi sanitària del coronavirus que l’organització AMIC-Ficcions definirà definitivament quan i com es desenvoluparan els respectius actes de lliuraments de premis.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es de cada territori amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del territori, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de més d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

Llistat de finalistes de les Illes Balears (35 finalistes / 27 grups)
Mallorca (17 finalistes de 13 grups)

Menorca (10 finalistes de 8 grups)

  • Grup a_ficcions del CC Sant Francesc D’Assís – Ferreries de Ferreries.
  • Grup ainamartinezrigo de l’IES Maria Àngels Cardona – Ciutadella de Ciutadella.
  • Grup alumna2005 del CC Sant Francesc D’Assís – Ferreries de Ferreries.
  • Grup BelénCR de l’IES Joan Ramis i Ramis – Maó de Maó.
  • Grup Equip C del Col·legi Concertat Sant Josep – Maó de Maó.
  • Grup Fènix del CC Sant Francesc D’Assís – Ferreries de Ferreries.
  • Grup larryisreal28 CC Sant Francesc D’Assís – Ferreries de Ferreries.
  • Grup rutcate1711 de l’IES Maria Àngels Cardona – Ciutadella de Ciutadella.

Eivissa (8 finalistes de 6 grups)

  • Grup daia de l’IES Sant Agustí de Sant Agustí Des Vedrà.
  • Grup davidperez l’IES Sant Agustí de Sant Agustí Des Vedrà.
  • Grup Jorherpa l’IES Sant Agustí de Sant Agustí Des Vedrà.
  • Grup Monica i Marta l’IES Sant Agustí de Sant Agustí Des Vedrà.
  • Grup sanchezalvarez l’IES Sant Agustí de Sant Agustí Des Vedrà.
  • Grup Vega8 Col·legi Mestral – Eivissa de Eivissa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.