Obertes les inscripcions de Tapes per Menorca, concurs i ruta El concurs de tapes es celebrarà el 19 de maig a la Sala Multifuncional des Mercadal, mentre que la ruta tindrà lloc del 21 al 30 de maig per diferents establiments de l'illa

Tapes per Menorca, organitzat per AgenciaCom juntament amb Restauració Menorca i CAEB s’ha presentat aquest matí a la Sala Multifuncional des Mercadal.
La presentació ha comptat amb l’assistència del batle de Es Mercadal, Xiscu Ametller, així com amb els organitzadors de l’esdeveniment, el president de Restauració Menorca, José Bosch; el director de CAEB Menorca, Enric Casas, i el director general d’AgenciaCom, Antoni Martorell.
Tapes per Menorca és un concurs i ruta de tapes que tindrà lloc del 21 al 30 de maig per diferents bars i restaurants de l’illa. A més, com a novetat, dos dies abans de l’inici de la ruta, el dimecres 19 de maig, es celebrarà el concurs a la Sala Multifuncional des Mercadal. Una edició a la qual els establiments participants oferiran al públic diferents tapes amb l’objectiu d’impulsar el sector de la restauració, que s’ha vist tan afectat per la pandèmia de la COVID-19.
Antoni Martorell, director general d’AgenciaCom, explica que “l’objectiu de Tapes per Menorca és incentivar el sector de la restauració i pretén ser un impuls més i que la gent s’animi a anar a provar les tapes i l’experiència”. A més, ha afegit que “esperem que hi hagi molta participació per part dels restaurants per convertir amb els anys aquesta ruta en una de les més importants d’Espanya, ja que Menorca reuneix una sèrie de condicions especials com el fet de ser regió gastronòmica i apostar pel producte local i el turisme sostenible”.
Per la seva banda, el director de CAEB Menorca, Enric Casas, ha comentat que “des de CAEB, sense cap dubte, ens encanta donar suport a iniciatives que intenten reactivar l’economia de Menorca en aquests moments tan complicats, i especialment per al sector de la restauració”.
Mentre que el president de Restauració Menorca, José Bosch, ha destacat que “tenim especial il·lusió amb la tornada de Tapes per Menorca i ens hem reinventat de la millor manera. El format que s’ha proposat pel concurs és un espectacle i és un al·licient afegit pels restaurants que hi participin, que esperem que siguin molts”.
Finalment, el batle de Es Mercadal, Xisco Ametller, ha assenyalat que “Es Mercadal és ideal per l’esdeveniment, ja que es troba al centre de l’illa però també perquè és un dels municipis on el sector de la restauració té un potencial importantíssim, ja que la indústria més potent que tenim és la turística”.
Els participants, tant al concurs com a la ruta, competiran en dues categories, la tapa lliure y la tapa temàtica, que tindrà com a protagonista el producte de Quely. A més, els establiments participants en la ruta podran oferir, a més de la tapa lliure i la tapa temàtica, altres tapes a preu lliure i un menú tapes, també a un preu lliure.
El jurat estarà format per xefs de reconegut prestigi sota la presidència del xef i president de l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears, José Cortés, que decidiran el mateix dia 19 els guanyadors de l’actual edició.
La participació a Tapes per Menorca està oberta a tots els restaurants de Menorca i el termini per inscriure’s a Tapes per Menorca serà fins al 13 de maig. La inscripció té un cost de 100€ per als restaurants associats a Restauració Menorca i de 150€ per als no associats, i la inscripció s’ha de realitzar a través del formulari d’inscripció que trobaran a la website www.tapespermenorca.com.
L’edició d’enguany es presenta carregada de novetats i sorpreses però també de responsabilitat, garantint que es compleixin totes les mesures sanitàries imposades pel Govern d’Espanya a causa de la crisi generada per la COVID-19. Davant la situació sanitària internacional, l’organització prendrà durant el desenvolupament de l’esdeveniment totes les mesures i recomanacions marcades per les autoritats sanitàries per a garantir la seguretat en el seu desenvolupament.
Patrocinadors i col·laboradors
Tapes per Menorca, organitzat per AgenciaCom juntament amb Restauració Menorca i CAEB Menorca, compta amb Baleària com a patrocinador oficial. A més del patrocini de l’Ajuntament des Mercadal i la Fundació Foment del Turisme de Menorca, i la col·laboració de Quely, Gin Xoriguer, ASCAIB, Fra Roger, Menorca Es Diari, Cómete Menorca, l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics, Elitechip, European Regions of Gastronomy, Foodies on Menorca i Benejam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.