Demanen al Govern central l’eliminació del fuel a les centrals d’Eivissa i Maó

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, s’ha reunit aquest dijous per videoconferència amb la secretària d’estat d’Energia, Sara Aagesen, i li ha traslladat la necessitat que les Illes Balears disposin d’una planificació d’emmagatzematge i un mercat de capacitat anàleg al de la península.

La reunió tingué lloc en el marc de la comissió específica que estableix el Règim Especial de les Illes Balears (REIB), per tal d’abordar les qüestions energètiques específiques entre la Comunitat Autònoma i l’Estat.

Yllanes ha remarcat durant la reunió, en la qual també ha participat el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, que les Illes Balears han de seguir creixent en renovables i ha emfatitzat el fet que per a l’energia fotovoltaica «és clau l’element de les bateries per garantir el subministrament quan no hi ha llum solar, per tal de donar seguretat de subministrament del sistema elèctric».

Així mateix, el vicepresident ha insistit en la necessitat d’avançar en els objectius del Govern de coalició en matèria d’energia i ha recordat que «és de màxima urgència que l’Estat ajudi la nostra Comunitat Autònoma en la transició energètica millorant la combustió de les centrals tèrmiques, sobretot d’Eivissa i Maó».

En aquest sentit, Yllanes ha apuntat que des del Govern «volem que a Maó no hi hagi més crema de fueloil, ja que és el combustible més contaminant, i volem que a Eivissa es millorin els motors per tal de fer-los menys contaminants, a més d’eliminar el fuel com a combustible».

Per la seva banda, el director general d’Energia, Pep Malagrava, ha recordat que estam en una situació d’emergència climàtica i que és imprescindible seguir treballant conjuntament amb l’Estat per fer-li front amb inversions concretes que accelerin la transició energètica de les Illes Balears.

La secretària d’Estat s’ha compromès a estudiar les peticions de la CCAA i s’han emplaçat a unes reunions en les pròximes setmanes per a avançar en aquests aspectes

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *