IBdona convoca subvencions per ajuntaments per programes adreçats a eradicar la violència contra les dones

L’Institut Balear de la Dona ha obert una convocatòria d’ajuts per a ajuntaments per a activitats destinades a eradicar la violència contra les dones, així com investigacions, estudis o treballs tècnics sobre la violència de gènere.

La convocatòria, finançada pel Pacte d’Estat contra la violència de gènere, està dotada amb 600.000 euros per al 2021 i altres 600.000 per al 2022. Les ajudes van especialment adreçades a la contractació de personal tècnic per als ajuntaments o agrupacions d’ajuntaments que tenen taules de coordinació i prevenció contra les violències masclistes, o espais d’abordatge de la prostitució, així com a la elaboració d’estudis i investigacions sobre violència de gènere.

“Aquestes ajudes suposen un impuls a les taules de coordinació municipals a Balears, on ja hi ha 23 taules constituïdes, 17 de les quals a Mallorca, 3 a Menorca i 1 a Formentera”, ha explicat la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, durant una reunió amb ajuntaments de totes les illes.

En concret, la convocatòria permetria la contractació de personal a jornada parcial o completa (segons el nombre d’habitants del municipi) per cada taula de coordinació, amb un màxim de 30.000 euros a l’any per als municipis o agrupacions de municipis de més de 12.000 habitants. Per a aquest objecte, es preveuen un total de 460.000 euros a l’any.

Aquestes persones tenen la responsabilitat de dinamitzar les taules de coordinació i ser un punt permanent de contacte i coordinació per a tots els agents municipals implicats (escoleta infantil, escola de primària i secundària, institut, centre de salut, policia local, associacions, ajuntament, etcètera) en cas que es detectin situacions problemàtiques.

Per altra banda, la convocatòria reserva 140.000 euros per subvencionar investigacions, estudis i treballs tècnics sobre violència de gènere fins a un màxim del 80% del cost total i 20.000 euros.

Maria Duran, directora de l’Institut Balear de la Dona, ha destacat que la convocatòria d’enguany supera la demanda que van presentar els ajuntaments en la darrera convocatòria, en 2019, que va ser de 323.000 euros. “Estam en disposició d’ajudar a tots els municipis que es vulguin implicar activament en la lluita contra la violència de gènere i contra la prostitució”, ha apuntat. El termini per presentar sol·licituds està obert fins dia 12 de maig, 2021.

A les Illes Balears hi ha un total de 23 taules constituïdes, les quals 17 corresponen a municipis de Mallorca, 3 a Menorca, 2 a Eivissa i 1 Formentera. Les taules constituïdes fins ara són, a Mallorca, Alcúdia, Artà, Calvià, Campos, Deià – Fornalutx i Sóller, Felanitx, Inca, Manacor, Marratxí, Pollença, Puigpunyent – Banyalbufar i Estellencs, Santa Margalida (Can Picafort), Santa Maria del Camí, Ses Salines, Sineu, Son Servera i Valldemossa. A Menorca: Illa de Menorca (Insular), Maó i Ciutadella. A Eivissa: Illa d’Eivissa (Insular), Eivissa Vila, i a Formentera, la insular-municipal. També hi ha sis ajuntaments més en procés de constitució de la seva pròpia taula de coordinació.

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *