L’actual Consorci Centre Balears Europa incorpora una nova gerent en el marc de la seva reestructuració i modernització

L’ens instrumental adscrit a la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, l’actual Consorci Centre Balears Europa (CBE), pertanyent al sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, incorpora a la jurista Mercè Pomar com a nova gerent. El nomenament, que s’emmarca en el procés de transformació i modernització de tota l’àrea instrumental de l’Acció Exterior engegat per la Conselleria d’Hisenda i Relacions Exteriors, cobreix la vacant d’aquesta plaça ja existent.

Llicenciada en Dret i especialitzada en mediació, dret mercantil i funció pública internacional, Mercè Pomar ha exercit en el sector del dret i l’empresa, especialment en l’àmbit internacional, treballant a països com el Regne Unit i Alemanya. D’altra banda, també compta amb experiència en l’àmbit de la funció pública, com ara a la Representació Permanent d’Espanya davant les Nacions Unides a Ginebra (Suïssa).

Pomar, avesada a treballar en equips multidisciplinars i plurilingües, reforçarà l’Acció Exterior del Govern tot treballant intricadament en el marc de la Direcció general de Relacions Exteriors per consolidar el projecte de modernització i convergència engegat en aquest àmbit.

La gerència, assumida des de l’inici de la legislatura pel director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, es reforça ara per desplegar i consolidar la transformació de l’actual ens en una renovada estructura de suport del sector públic autonòmic, i així afavorir una gestió més àgil de les funcions instrumentals i d’execució en el marc de l’Acció Exterior i la Unió Europea.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors i presidenta del Consorci, Rosario Sánchez, ha acompanyat avui la nova gerent, juntament amb el director general de Relacions Exteriors i vicepresident del Consorci, Antoni Vicens, en la seva presentació al personal de la direcció general i l’ens. Durant la presentació, Sánchez ha destacat que la cobertura de la vacant d’aquesta plaça s’emmarca en el procés iniciat de transformació jurídica de l’estructura del consorci amb l’objectiu d’afavorir una gestió més àgil de les seves funcions instrumentals, donant suport en l’àmbit de l’Acció Exterior i la Unió Europea.

La integració i unitat d’acció del servei d’Acció Exterior i l’ens consorcial sota el mateix paraigües de la Direcció General de Relacions Exteriors, que s’està duent a terme des de l’inici de la legislatura, inicia ara una fase de consolidació i execució en la transformació de l’ens, amb l’objectiu de contribuir a desplegar una acció exterior més sòlida, estable i especialitzada, tal com exposa el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens.

En l’àmbit de l’Acció Exterior, el Govern treballa en diversos eixos d’actuació, com són el paper actiu a l’escena europea i mediterrània, tot reforçant els mecanismes d’influència i el seguiment estratègic del procés legislatiu europeu; la defensa de la insularitat mediterrània i l’avanç cap a una estratègia per a les illes en el marc de la UE, que ja s’està impulsant amb el suport del Govern d’Espanya i d’altres territoris insulars de la UE; i la promoció de la participació de la ciutadania i les institucions de les illes en referència a la UE, especialment en el marc del debat sobre la redefinició del projecte comú i els seus desafiaments que la UE llençarà el proper 9 de maig amb la propera Conferència sobre el futur d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *