El SOIB gestionarà 66,4 milions per a noves polítiques actives d’ocupació, segons el repartiment de fons

Llorenç Pou, director general de Model Econòmic i Ocupació, de la Conselleria de Model Econòmic

El Govern de l’Estat concedirà 66,4 milions d’euros al Govern de les Illes Balears per a polítiques actives d’ocupació, després d’haver-se celebrat aquesta setmana sengles conferències sectorials de Treball i d’Educació entre totes les Comunitats Autònomes, a les quals el principal punt de l’ordre del dia d’ambdues reunions, celebrades telemàticament, era el repartiment territorial dels fons finalistes de l’Estat.

La suma de les aportacions de les conferències sectorials, que es destinaran a la gestió de convocatòries del Servei d’Ocupació (SOIB), és la més elevada que les Illes Balears hagi rebut mai; respecte l’any passat, els 66,4 milions distribuïts suposen un increment del 41,8%. Aquest increment de les aportacions de l’Estat a polítiques actives d’ocupació per a les Illes es deu a que, entre els criteris de distribució, el Govern d’Espanya premia l’eficàcia de les actuacions posades en marxa, així com l’alt nivell d’execució d’aquestes mesures.

En aquest sentit, Llorenç Pou, director general de Model Econòmic i Ocupació, de la Conselleria de Model Econòmic, ha indicat que el SOIB ve incrementant la captació de més recursos econòmics des de 2015, fins al punt de més que duplicar ja el pressupost assignat en aquell exercici (27 milions d’euros).

Els 66,4 milions d’enguany es destinaran, d’una banda, a finançar part del Pla de Xoc d’Ocupació 2020-2021, que va aprovar-se l’any passat per fer front a les conseqüències de la pandèmia d’origen sanitària, i d’altra banda a cobrir la primera anualitat del futur Pla d’Ocupació de qualitat, que el SOIB posarà en marxa aquest mateix any, de durada plurianual.

Llorenç Pou també ha indicat que els recursos distribuïts ara en conferència sectorial permetran dissenyar més mesures específiques per ajudar als col·lectius més afectats per la pandèmia a l’àmbit laboral. Per això, les principals línies de treball seran la posada en marxa de nous programes de contractació pública per afavorir l’experiència laboral de les  persones desocupades pel COVID com és el programa SOIB Reactiva, programes de formació per requalificar persones, incloses aquelles afectades per ERTO, programes que alternin la formació i l’ocupació, com són els programes de formació dual i programes per impulsar l’emprenedoria.

 

 

Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *