Inici dels nous programes de prescripció d’exercici físic per a la salut de «Menorca Borina»

Una de les àrees de treball del programa MENORCA BORINA del Gabinet de Medicina Esportiva del departament d’esports del Consell Insular de Menorca és la prescripció d’exercici físic per a la millora i manteniment de la salut en diferents patologies i en persones sedentàries amb factors de risc cardiovascular.

Com no podia ser diferent l’actual pandèmia va fer aturar els programes d’entrenament que ja estaven en funcionament, com eren els dedicats a persones supervivents de càncer, persones sedentàries amb factors de risc cardiovascular, persones sedentàries amb efectes crònics del virus de HIV, així com altres programes que estaven preparant el seu inici.

Però aquesta aturada necessària pel virus ha agreujat encara més el nivell de sedentarisme i això no fa més que empitjorar la salut de les persones amb i sense patologia. Per aquest motiu i, respectant en tot moment les mesures d’higiene i seguretat, el programa MENORCA BORINA ha volgut reiniciar els seus programes d’entrenament físic, amb els que compta amb la col·laboració dels especialistes de l’hospital Mateu Orfila, el personal d’atenció primària i, com no, en aquest inici, amb l’Ajuntament de Maó, que posa a la disposició del programa i dels seus participants les seves instal·lacions del poliesportiu municipal.

Aquest mes ha començat el programa d’entrenament per a supervivents de càncer i el de sedentaris amb factors de risc cardiovascular. Tindran una durada de 6 mesos, on els participants rebran assessorament i es duran a terme 2 sessions d’entrenament gratuïtes a la setmana, dirigides per un professional de l’exercici físic per tal d’assolir un nivell de condició física òptim per continuar, posteriorment, en altres grups d’entrenament i seguir sent persones actives físicament.

Per poder formar part d’aquests 2 grups d’exercici físic les persones interessades es poden posar en contacte amb el personal d’atenció primària, de l’equip d’oncologia de l’hospital Mateu Orfila o posar-se en contacte amb el Gabinet de Medicina Esportiva del Consell Insular, mitjançant l’adreça de correu electrònic del programa MENORCA BORINA: menorca.borina@gmail.com per rebre més informació.

L’activitat física està recomanada a totes les franges d’edat i en moltes patologies cròniques com a complement del seus tractaments. Quan abans adoptem hàbits de vida actius i saludables abans aconseguirem els seus beneficis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.