La vampira de Barcelona, s’ha endut cinc estatuetes en els darrers Premis Gaudí, entre elles les de Millor pel·lícula i direcció artística per a Lluís Danés

El debut de Lluís Danés en el llargmetratge de ficció és un thriller d’època basat en fets reals que relata la fabricació d’una llegenda, la de l’assassina de nens Enriqueta Martí, personatge de la crònica negra barcelonina de principis del segle XX.

La vampira de Barcelona relata una història ubicada a la Barcelona de principis del segle passat on conviuen dues ciutats: una burgesa i modernista, l’altra sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart commociona la societat i apressarà a la policia a trobar una sospitosa: Enriqueta Martí (Nora Navas), coneguda com ‘La Vampira del Raval’. El periodista Sebastià Comas (Roger Casamajor) s’endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval, on no només trobarà la veritat sobre les desaparicions i assassinats macabres de nens…

Aquesta pel.lícula compta amb un repartiment de luxe que es completa amb Bruna CusíPablo DerquiMario GasFrancesca PiñónSergi LópezNúria Prims i Francesc Orella.

Guanyadora del Premi Gaudí a Millor pel·lícula, La vampira de Barcelona s’ha endut també els reconeixements a Millor direcció artística per al mateix Danés, a Millor vestuari per a Mercè Paloma (el cinquè de la seva trajectòria), el de Millors efectes visuals per a Lluís Rivera (que també repeteix per cinquena vegada), Anna Aragonès i Aleix Torrecillas, i el de Millor maquillatge i perruqueria per a Laura Pérez i Xavi Valverde.

La vampira de Barcelona ha estat produïda per Brutal Media i Filmax, amb la participació de TVC i l’ICEC.

FITXA TÈCNICA

Direcció: Lluís Danés
Guió: Lluís A.Martínez, María Jaén
Fotografia: Josep Maria Civit, AEC
Direcció artística: Lluís Danés
Vestuari: Mercè Paloma
Música: Alfred Tapscott
Estrena: desembre 2020
Durada: 106 min.
Gènere: Thriller
Versió: Original en català
Repartiment: Nora Navas, Roger Casamajó, Bruna Cusí, Pablo Derqui, Mario Gas, Francesca Piñón, Sergi López, Núria Prims, Francesc Orella

Tapes Menorca
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *