El PIB espanyol cau un 0,5% el primer trimestre i perd un 4,3% en comparació amb els tres primers mesos del 2020

Foto: Antxón Castresana
ACN Madrid .- L’economia espanyola ha tornat al terreny negatiu el primer trimestre d’aquest any i registra una variació del -0,5% respecte als tres últims mesos del 2020, segons les dades avançades del PIB elaborades per l’Institut Nacional d’Estadística. Pel que fa la variació anual, es va situar en el -4,3% davant el descens del 8,9% registrat en el trimestre anterior. Segons l’INE, la contribució de la demanda interna al creixement interanual del PIB va ser del -2,6 punts, és a dir, 3,6 punts més a la del quart trimestre. Per la seva banda, la demanda externa, va presentar una aportació de -1,6 punts, 1,1 punts més que el trimestre passat.
D’altra banda, les hores treballades es van reduir un 2% respecte el trimestre anterior. Els llocs de treball a temps complet van créixer un 1,4%, xifra que suposa dues dècimes més que en el quart trimestre.
Tapes Menorca
Balearia ¡Adelántate y reserva ya tus vacaciones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *