El Consell Insular obre el termini d’inscripció per al programa Menorca Música i Teatre 2021

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha obert el termini d’inscripció per al programa Menorca Música i Teatre. L’objecte del mateix és la promoció de l’activitat musical i teatral dels grups menorquins a la nostra illa.

Setmanes abans de tancar el programa d’enguany, el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, i la directora insular de Cultura i Patrimoni, Raquel Marquès, es van reunir amb el sector per a debatre sobre l’actualització del ja consolidat programa Menorca Música i Teatre, una fórmula d’ajuda a la contractació que enguany incrementa el seu pressupost en un 38%, apujant la partida a un total de 90.000 euros, donat que la idea enguany és treure dos convocatòries.

Per una banda, se subvenciona econòmicament aquelles entitats interessades a contractar qualsevol dels grups integrants del programa “Menorca música i teatre 2021”; i per altra, qualsevol grup musical o teatral pot participar i integrar-se al catàleg del programa.

Una de les principals novetats és la manera de distribuir les categories. D’aquesta manera, la nova proposta agrupa en una sola les categories musicals. Un altre canvi, però d’aplicació prevista en el programa de l’any 2022 serà la inclusió d’actuacions d’arts visuals al carrer. L’objectiu és dur petites actuacions d’arts visuals al carrer, fora dels escenaris habituals de la cultura i les arts.

La nova proposta de MEMUTE inclou a partir d’ara a les APIMAs i les associacions de comerciants com a possibles demandants de l’ajuda. Així mateix, el Consell suprimeix el límit d’actuacions d’un sol artista o grup per municipi (fins ara s’establia en tres) i el fet que les entitats i els ajuntaments només puguin sol·licitar una actuació anual d’un grup del mateix municipi. Com sempre, a més, poden demanar els ajuts els ajuntaments de Menorca, les entitats culturals, les associacions de veïns, els clubs de jubilats i les fundacions culturals, tant públiques com privades.

Una de les conseqüències directes de la Covid19 és que el Departament de Cultura admetrà a partir d’enguany actuacions online en directe, amb emissió per streaming a través de plataformes pròpies o de xarxes socials.

Finalment, el Departament de Cultura treballa en paral·lel en la millora d’una pàgina web de MEMUTE que serà més intuïtiva i de més fàcil accés, dissenyada per a la difusió del programa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.